avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPT CONTRACTUAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPT CONTRACTUAL

sunt angajat cu o norma de 4 h ,la un fast food nu am calificare,cu toate acestea lucrez SAPTAMNAL 56 DE ORE IN INTERVALUL ORAR 16- 1H DIMINEATA IAR IN URMATOAREA SAPT ,LUCREZ CU UN ORAR DE LA 6-16H CU REPAUS DE 1 ZI ,EXCEPTAND ZILELE DE WEEKEND. AS DORI SA IMI CUNOSC DREPTURILE SALARIALE SI CONTRACTUALE SI EVENTUAL CUM SA PROCEDEZ PT EVENTUALELE RECLAMATII PE CARE AS DORI SA LE FAC, VA MULTUMESC:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 2 Iulie 2013
Personalul angajat cu CIM cu timp partial nu are voie sa efectueze ore suplimentare. In cazul dvs nu aveti dreptul de a depasi 20h/saptamana.
Puteti sesiza ITM-ul local.
@ geany828 :

Potrivit art. 105 alin. (1) din Codul muncii , contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3), urmatoarele:
a)durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b)conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c)interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.

Asadar, in cazul salariatului angajat in baza unui contract individual de munca cu timp partial este interzisa efectuarea orelor suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial - rog un raspuns teodora27 teodora27 ESTE LEGAL CA UN SALARIAT CARE ARE CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL SA LUCREZE SI SAMBATA??? (vezi toată discuția)
Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare maritica balan maritica balan buna ziua ! sunt angajata cu CM partial 4ore/zi la o firma , in perioada cand colegu a fost in CO am stat 8 ore /zi deoarece suntem doar 2 oameni unu cu ... (vezi toată discuția)