avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintare angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintare angajator

Buna seara!
Pot fi dat afara daca nu doresc sa efectuez oresuplimentare?
Mentionez ca sunt obligat sa efectuez aceste ore prin chemat de acasa nu in condita celor 4 ore care spune codul muncii dupa orele de program normale.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 16 Noiembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Folosirea muncii suplimentare este o opțiune a angajatorului, însă aceasta poate fi pusă în practică doar cu acordul salariaților, cu excepția unor cazuri speciale de forță majoră sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Art.120 C.mun. prevede:
....
(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Acordul salariatului pentru efectuarea muncii suplimentare poate fi nu numai expres, dar şi tacit rezultând din chiar prestarea muncii suplimentare.

Pentru evitarea oricăror suspiciuni, angajatorii pot stabili prin Regulamentul Intern sau in ccm , în mod explicit, care este procedura de urmat în vederea folosirii muncii suplimentare.

Nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara constituie contraventie sanctionata cu amenda de catre inspectorii ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu completarea formularelor pentru efectuare ore suplimentare? fbe fbe Sunt obligat sau nu ca si angajator sa completez/ semnez cu angajatul formulare pentru efectuare ore suplimentare sau pot merge pe acordul lui verbal? (vezi toată discuția)
Incalcariile contractului de munca ContSters205948 ContSters205948 in ziua de salariu nu imi da fluturas angajatorul,semnez un singur stat de plata ptr salariu,ca angajat sint obligat sa fac ore suplimentare DA sau NU sau fac ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii-ore suplimentare obligarorii marianeugen marianeugen Sunt angajat la o firma asamblare echipamente sportive ca si asamblor si as vrea sa stiu daca contractul colectiv de munca sau ROI pot sa prevada ... (vezi toată discuția)