avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligatoriu completarea formularelor pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligatoriu completarea formularelor pentru efectuare ore suplimentare?

Sunt obligat sau nu ca si angajator sa completez/ semnez cu angajatul formulare pentru efectuare ore suplimentare sau pot merge pe acordul lui verbal?
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
fbe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 14 Februarie 2020
Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident. (art.120 C.mun. - alin.2)

Acordul salariatului pentru efectuarea muncii suplimentare poate fi nu numai expres, dar şi tacit rezultând din chiar prestarea muncii suplimentare. (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 169)

In general, este bine sa aveti acordul scris.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Casal Casal Buna sant tehnician radioimagistic la un spital si am primit o dispozitie prin care sant practic instiintata ca trebuie sa asiguram urgentele atat pe timp dr ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Simion Ioana Cristina Catalina Simion Ioana Cristina Catalina Buna seara, Am nevoie de cateva clarificari privind orele suplimentare, respectiv: - in ce conditii se pot efectua astfel de ore, este necesara o cerere ... (vezi toată discuția)
Legalitatea in cazul delegarii cadrelor medicale la o alta sectie kinga72 kinga72 As vrea sa primesc detalii in lagatura cu legalitatea delegarii asistentilor medicali la alte sectii in cadrul spitalului, in afara programului de lucru, ca ... (vezi toată discuția)