avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incalcariile contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incalcariile contractului de munca

in ziua de salariu nu imi da fluturas angajatorul,semnez un singur stat de plata ptr salariu,ca angajat sint obligat sa fac ore suplimentare DA sau NU sau fac conform CODULUI MUNCII 170 ore pe luna.DACA nu fAC SUPLIMENTARI NU ARE CUM SA MA DEA AFARA MUNCA FORTATA NU E OBLIGATORIE.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 30 Mai 2011
Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Acordul salariatului pentru efectuarea muncii suplimentare poate fi nu numai expres, dar şi tacit rezultând din chiar prestarea muncii suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare angajator tintadanut tintadanut Buna seara! Pot fi dat afara daca nu doresc sa efectuez oresuplimentare? Mentionez ca sunt obligat sa efectuez aceste ore prin chemat de acasa nu in condita ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu completarea formularelor pentru efectuare ore suplimentare? fbe fbe Sunt obligat sau nu ca si angajator sa completez/ semnez cu angajatul formulare pentru efectuare ore suplimentare sau pot merge pe acordul lui verbal? (vezi toată discuția)
Acord pentru efectuare ore suplimentare buna ziua, va rog sa-mi ... cristinast cristinast acord pentru efectuare ore suplimentare buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pentru efectuarea de ore suplimentare este necesar un acord in scris din partea ... (vezi toată discuția)