avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acord pentru efectuare ore suplimentare buna ziua, va ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acord pentru efectuare ore suplimentare buna ziua, va rog sa-mi ...

acord pentru efectuare ore suplimentare
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca pentru efectuarea de ore suplimentare este necesar un acord in scris din partea salariatului atata timp cat in contractul colectiv de munca este stipulat:
"La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara cu respectarea prevederilor art. 114 din Codul muncii.
Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilita potrivit prevederilor art. 114 alin. (1) din Codul muncii, este interzisa".
iar, in contractul individual de munca este prevazut:
"Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii si al contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului....."
Daca este necesar acordul in scris, acesta trebuie sa fie inserat intr-un act aditional la cim sau un acord incheiat intre angajator si salariat in care sa fie mentionare prevederile de mai sus?
Va multumesc!

cu stima,
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
cristinast, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinast , utilizator 13:19, 30 Noiembrie 2020
art,120 alin.2 C.mun. : Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Acordul salariatului pentru efectuarea muncii suplimentare poate fi nu numai expres, dar şi tacit rezultând din chiar prestarea muncii suplimentare..
[ link extern ]
va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare torokaty torokaty Respectele mele Doresc un raspuns la intrebarea urmatoare De vreo doi ani suntem la un program de lucru de 7 ore pe zii, in cursul acestui interval se ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Simion Ioana Cristina Catalina Simion Ioana Cristina Catalina Buna seara, Am nevoie de cateva clarificari privind orele suplimentare, respectiv: - in ce conditii se pot efectua astfel de ore, este necesara o cerere ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare carpaho carpaho daca un salariat are ore suplimentare in fiecare luna peste media admisa de codul muncii ce trebuie sa faca angajatorul. Sa mai angajeze inca un om pe aceasi ... (vezi toată discuția)