avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate geoteh

Activitate geoteh

Bună ziua ,

La redobândirea unui permis de conducere anulat , dacă a trecut mai mult de un an de zile între sală și traseu , trebuie sa fac iar școala de șoferi ( este vorba de categoria A) sau pot doar lua câteva ore , redau sala și apoi traseul ?
Răspuns la discuția Culpa comuna
Buna ziua ,

Zilele trecute am primit valoarea reparatiei conform celor relatate pe deviz de catre cei de la service 3900 lei cost total al reparatiei din care trebuie eu sa suport jumatate , am procedat asa cum mi-a spus domnul Cioan iar cei de la asigurare mi-au transmis urmatoarele :

Buna ziua, Referitor la dosarul de dauna 320699, in urma analizarii acestuia concluzia este urmatoarea, conform discutiilor cu dl. inspector lichidator: Vinovatia este de 50% A si 50% B - Culpa Comuna, in conformitate cu: - Constat Amiabil – Art. 1.4 (B schimba banda si vireaza la stanga intr-o sosea laterala. Se presupune ca A a incalcat axa mediana);- OUG 195/2002 - Art. 54 (conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers…, de virare spre stanga… este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participant la trafic) -Depasirea: Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat:a) sa se asigure ca acela care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia inceperii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune in pericol sau stanjeni circulatia din sens opus; In speranta ca informatiile transmise va sunt utile, va asiguram de aceeasi buna colaborare. Va multumim,

Se mai poate face ceva pentru a nu plati eu jumatate din aceasta suma ?
Multumesc pentru raspuns ,la cei de la [EDITAT] asa mi-au spus ca in cazul acesta este culpa comuna si trebuie sa suport jumatate din cheltuielile de reparatie a masinii , mi-au mai spus ca daca mergeam la politie era 100% vina celuilalt dar ca ei au alte reguli fata de cei de la politie , m-am mai interesat si pe internet si am vazut mai multe astfel de cazuri in care daca nu s-a mers la politie si la asigurari s-a considerat culpa comuna . Eu am facut constat amiabil cu vinovatul nestiind aceste lucruri si el recunoscandu-si vina . Daca mai pot face ceva astept sugestiile dumneavoastra .
Daca fac deviz-ul la un service autorizat de ei , pot opta pentru cei 50% fara facturi de exemplu sau service-ul trebuie sa trimita neaparat devizul la ei si atunci ei fac ce cred ca este mai bine pentru firma de asigurari . Desi eu nu cred ca am nici o vina din ce am vazut pe constatul amiabil apare culpa comuna in momentul in care sunt 2 benzi pe sens in cazul meu era doar o singura banda , constatatorul nu a fost la locul incidentului .
Discuție Culpa comuna
Buna ziua , am facut o depasire pe un drum cu 1 singura banda pe sens , iar cel pe care am vrut sa il depasesc a virat stanga fara sa se asigure dorind sa intre pe marginea drumului de pe celalalt sens ( pe partea unde am inceput depasirea nu era linie continua insa in dreptul impactului era linie continua , mentionez ca nu s-a trecut acest aspect in declaratie sau actul de intelegere amiabila , am chemat un politist la fata locului care ne-a confirmat a cui a fost vina (am ales ambele parti intelegerea amiabila ) dar la firma de asigurari mi-au zis ca este culpa comuna si trebuie sa suport 50% din costul reparatiilor desi nu a fost vina mea . O alta intrebare ce ar fi mai bine sa aleg in cazul in care trebuie sa suport cei 50% , reparatie in regie proprie , sau la un service autorizat de ei . ( Reparatia in regie proprie in ce consta , pot cumpara piesele dar sa am facturi pentru acestea si sa merg la un service autorizat sa fac doar manopera apoi sa merg cu facturile la ei? ) pentru ca imi este teama sa nu imi dea dauna totala la un service autorizat de ei masina fiind o Dacia Solenza din 2004 ce are peste 9 ani vechime iar din ce am inteles uzura la autovehiculele ce depasesc 9 ani vechime este calculata undeva la peste 80-85 % si nu stiu daca imi pot repara masina . Care ar fi cea mai buna solutie in acest caz , va multumesc.