avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate iordachecristian

Activitate iordachecristian

Multumesc mult. Am rezolvat printr-o asociatie de profil. Probabil trebuia sa postez intrebarea la "procedura in fata instantei". Instanta nu poate hotara detaliat si sa am dreptul sa sun copilul, si sa am voie sa il vad daca ajung prin localitate etc....iar mie nu mi se pare normal ca 3 luni de zile pana imi vad copilul sa nu stiu absolut nimic despre el; sau sa deschis actiune pentru legaturi telefonice, legaturi audio video prin internet, etc....
Nu copilul e problema ....Copilul vrea la mine si plange cand il duc inapoi, si ma intreaba ca dece sta asa putin la mine? Si dece nu poate sta mereu cu mine?...
Din pacate....singurul raspuns e ca asa vrea justitia si mama lui...
Din pacate nimeni nu tine cont de parerea copiilor....sunt niste "obiecte" cu care justitia face ce vrea...parca ar fi partaj bunuri comune....nu se poate imparti dar.....
Era mult mai bine pentru el daca vroia sa stea acolo, dar din pacate asta e si cauza pentru care mama lui incearca tot ce poate ca sa il vad cat mai rar....
Justitia romana nu o condamne niciodata o mama....si pana la urma daca ea ii face rau copilului nu trebuie condamnata? O mama poate face infractiuni fara sa fie trasa la raspundere?
Eu daca nu as duce o data copilul inapoi (desi in sentinta nu se specifica acest lucru, ca sunt obligat sa il readuc) cred ca ar fi si mascatii la usa, insa daca infractiunea e facuta de mama...se da NUP....
Eu fac plangerea in calitate de reprezentant legal; fiul meu e victima..., care are 4 ani si nu poate face nici un demers...
Am facut 2 plangeri pentru nerespectarea sentintei (o ordonanta pe legaturi telefonice)..s-au conexat..desi erau ntalplari la date diferite...si...NUP..nici macar amenda.....asta in cazul in care mai avea o plangere cu un NUP.
In iunie am facut o alta plangere...nu a vrut sa imi dea copilul...nici pana acum nu am fost chemat la audieri.....
Va pot spune si despre executare...dar nu in mesaj public...
Este vorba de violenta psihica, asociata prin alienare parentala deocamdata in forma moderata.
Mama fiului meu obstrucţionează contactul dintre acesta şi tatăl său, creănd o stare de abuz emoţional asupra copilului (abuzul alienator, conform definiţiei date ĩn proiectul “ªcoala – o şansă pentru fiecare”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, este “ înstrăinarea copilului de persoanele, animalele sau lucrurile de care s-a ataşat emoţional.”, abordat ĩn legislaţia română prin prisma definiţiilor din legea 25/2012: “f) violenţa socială-impunerea izolării persoanei de familie...b) violenţa psihologica.....controlul vieţii personale”, şi aici este vorba de alienarea copilului faţă de tatăl său şi de familia sa paternă.
Din pacate in sistemul juridic romanesc ne confruntam cu o mentalitate gresita: mama are toate drepturile, tatal nu....
Am deschis un proces special pentru legaturi personale telefonice...s-au acordat...dar la ce mi-a folosit? Nu s-a respectat...
Am facut plangeri pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului si, desi au fost in mod repetat, nu s-a luat nici o masura..nici macar amenda...
3 luni de zile nu pot lua legatura cu fiul meu, desi acesta isi doreste si abia asteapta...si eu ce sa fac? Stau cu mainile in san pentru ca sistemul in Romania e prost?
Unde e dreptul copilului de a pastra legaturi personale cu parintii si persoanele de care prezinta atasament? Cine ii apara acest drept?...NIMENI....
In special judecatorii ar fi trebuit sa apere acest drept...dar deopotriva si unii avocati, care intradevar, sunt platiti sa castige cazuri si sa apere interesul clientului...dar inainte de toate ar trebui sa se gandeasca si la interesul superior al minorului...

In fine...argumentatia e mult mai ampla si pe lege...dar nu cred ca isi are sensul sa o postez...

Daca ma puteti ajuta la obiect cu informatia ceruta, va multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Din cate stiu, pentru al 2-lea copil se da 600 lei. La gemeni asa se procedeaza.
Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza pentru ordinul de protectie?
Se completeaza o cerere tip si o alta cerere de chemare in judecata? Deoarece in cererea tip nu exista rubrica pentru datele paratului.
Cererea tip se completeaza tot in 2 exemplare?
Daca cer aparator din oficiu ca si reclamant, cum pot lua legatura cu aparatorul desemnat?
Daca mama minorului nu respecta hotararile de legaturi personale, ca si victima in cerere trec pe fiul meu iar eu la reprezentant?
Cererea se inainteaza la domiciliul victimei sau la domiciliul reprezentantului?
Multumesc mult anticipat !