avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de Protectie - procedura obtinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de Protectie - procedura obtinere

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza pentru ordinul de protectie?
Se completeaza o cerere tip si o alta cerere de chemare in judecata? Deoarece in cererea tip nu exista rubrica pentru datele paratului.
Cererea tip se completeaza tot in 2 exemplare?
Daca cer aparator din oficiu ca si reclamant, cum pot lua legatura cu aparatorul desemnat?
Daca mama minorului nu respecta hotararile de legaturi personale, ca si victima in cerere trec pe fiul meu iar eu la reprezentant?
Cererea se inainteaza la domiciliul victimei sau la domiciliul reprezentantului?
Multumesc mult anticipat !
Cel mai recent răspuns: iordachecristian , utilizator 16:03, 1 Octombrie 2013
"Persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre următoarele măsuri - obligaţii sau interdicţii".

Care sunt actele de violenta savarsite?
Intre programul de legaturi cu minorul si ordinul de protectie eu nu vad vreo legatura.
Este vorba de violenta psihica, asociata prin alienare parentala deocamdata in forma moderata.
Mama fiului meu obstrucţionează contactul dintre acesta şi tatăl său, creănd o stare de abuz emoţional asupra copilului (abuzul alienator, conform definiţiei date ĩn proiectul “ªcoala – o şansă pentru fiecare”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, este “ înstrăinarea copilului de persoanele, animalele sau lucrurile de care s-a ataşat emoţional.”, abordat ĩn legislaţia română prin prisma definiţiilor din legea 25/2012: “f) violenţa socială-impunerea izolării persoanei de familie...b) violenţa psihologica.....controlul vieţii personale”, şi aici este vorba de alienarea copilului faţă de tatăl său şi de familia sa paternă.
Din pacate in sistemul juridic romanesc ne confruntam cu o mentalitate gresita: mama are toate drepturile, tatal nu....
Am deschis un proces special pentru legaturi personale telefonice...s-au acordat...dar la ce mi-a folosit? Nu s-a respectat...
Am facut plangeri pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului si, desi au fost in mod repetat, nu s-a luat nici o masura..nici macar amenda...
3 luni de zile nu pot lua legatura cu fiul meu, desi acesta isi doreste si abia asteapta...si eu ce sa fac? Stau cu mainile in san pentru ca sistemul in Romania e prost?
Unde e dreptul copilului de a pastra legaturi personale cu parintii si persoanele de care prezinta atasament? Cine ii apara acest drept?...NIMENI....
In special judecatorii ar fi trebuit sa apere acest drept...dar deopotriva si unii avocati, care intradevar, sunt platiti sa castige cazuri si sa apere interesul clientului...dar inainte de toate ar trebui sa se gandeasca si la interesul superior al minorului...

In fine...argumentatia e mult mai ampla si pe lege...dar nu cred ca isi are sensul sa o postez...

Daca ma puteti ajuta la obiect cu informatia ceruta, va multumesc!
La obiect: dv. voiati sa fiti reclamant, deci violenta asupra dv. ma interesa.
In lege vorbim despre integritatea psihica, altfel violenta psihologica si aceste forme de abuz se contracareaza altfel.
Cand faceti actiuni in instanta, acestea va sunt utile atata timp cat se pot pune in executare silit. Ati incercat acest lucru?
Cred ca e inutil sa mergeti in instanta cu o astfel de cerere.
Eu fac plangerea in calitate de reprezentant legal; fiul meu e victima..., care are 4 ani si nu poate face nici un demers...
Am facut 2 plangeri pentru nerespectarea sentintei (o ordonanta pe legaturi telefonice)..s-au conexat..desi erau ntalplari la date diferite...si...NUP..nici macar amenda.....asta in cazul in care mai avea o plangere cu un NUP.
In iunie am facut o alta plangere...nu a vrut sa imi dea copilul...nici pana acum nu am fost chemat la audieri.....
Va pot spune si despre executare...dar nu in mesaj public...
Stimate domn, ceea ce solicitati dvs. necesita colaborarea cu un adult din preajma fiului dvs. Un copil de 4 ani nu stie sa aiba grija de telefon, sa-l incarce, etc., nici nu poate sa va apeleze.Aveti tot dreptul din lume sa tineti legatura cu copilasul dvs., dar cu forta nu veti obtine nimic. In primul rand, ochii care nu se vad, se uita. Este absolut normal ca un copil sa fie reticent fata de o persoana pe care o vede rar, chiar daca acea persoana este tata.
Incrancenarea dvs. se simte din felul in care descrieti situatia.
Totusi, prin plangerrile penale ce urmariti? Doriti ca mama fiului dvs. sa fie condamnata? Este oare in interesul copilului acest lucru?
Eu va sfatuiesc sa schimbati tactica si veti vedea ca , cu vorba buna, fara amenintari, Politie, executor, etc. veti realiza o relatie frumoasa cu baiatul dvs si copilul se va cere singur la dvs.
Noul cod de procedura civila are prevederi punctuale privind modul in care se executa silit o hotarare judecatoreasca care priveste un minor. Sub nici o forma nu sunt masuri dure de fortare a minorului pentru a fi ridicat de la domiciliu si predat parintelui vizitator, legiuitorul si-a dat seama ca un copil nu este un sac de cartofi.

Alte discuții în legătură

Alienarea copilului si refuzul de a acorda vizitele precious007 precious007 Buna ziua, As dori si eu daca se poate o clarificare despre situatia in care ma aflu momentan. Sunt cativa ani de zile de cand baiatul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Vizitare minor dorel13 dorel13 Exista o hotarare judecatoreasca prin care autoritatea parinteasca asupra unui minor va fi exercitata in comun de catre parinti. Domiciliul copilului s-a ... (vezi toată discuția)