avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare minor

Exista o hotarare judecatoreasca prin care autoritatea parinteasca asupra unui minor va fi exercitata in comun de catre parinti. Domiciliul copilului s-a stabilit la mama care nu da voie tatalui sa-si viziteze copilul. De cate ori vrea tatal sa-si vada copilul, mama spune ca doarme, ca-i plecat......motive. Tatal vrea sa deschida actiune de divort. Acum la divort se poate cere un program pt. vizitarea minorului sau se deschide actiune separata?
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 13:15, 23 Aprilie 2015
Tatal poate deschide proces pentru a putea obtine program de vizta.
Prin cererea de divort se poate solicita stabilirea unui program de păstrare a legăturilor personale cu minorul (drept de vizita), în favoarea tatălui.
Si ce se obtine cu programul de vizita daca mama inca nu vrea sa-i deschida usa sa-si vada copilul????/ Absolut nimic. Nu vrea doamna sa il vada nu il vede,orice ar face pentru asta.
Executare silita? face contestatie in instanta si chiar daca nu ii iese invata copilul sa spuna ca nu vrea la tata si atunci nimeni nu-i face nimic chiar cu executarea silita.
Ajunge pana la consiliere cu copilul? Se prezinta cu el cateva sedinte dupa care opreste totul. Raportul psihologului ajunge la Instanta unde nu se ia nici o masura si la Protectia Copilului care se scarpina in cap ca nu stie ce sa faca mai departe dupa un raport psihologic in care se mentioneaza CLAR negru pe alba ca minorul e alienat si abuzat de mama.
Daca o reclamati la politie va anunt ca se va da NUP, adica neinceperea urmaririi penale pentru ca este o lege nescrisa la noi de a inchide ochii la asemenea practici.
Nu puteti face in Romania absolut nimic pe cale legala pentru a va vedea copilul daca mama nu doreste asta.
O sa aveti o gramada de decizii in favoarea dumneavoastra, programe de vizita extinse dar imposibil de pus in aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: divortat, un copil minor, ... Mostenitor1602 Mostenitor1602 Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: divortat, un copil minor, mama nu respecta programul stabilit prin hotarare judecatoreasca, vorbesc la telefon cu ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Copilul stă la domiciliul concubinului mamei și nu mi se permite să îl iau în programul de vizită și e alienat. cum pot rezolva problema? yo85 yo85 În urma divorțului domiciliul copilului a fost stabilit de instanta, cu acordul meu la mama care locuiește cu părinții ei. De o jumătate de an mama și-a ... (vezi toată discuția)