avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul stă la domiciliul concubinului mamei și nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul stă la domiciliul concubinului mamei și nu mi se permite să îl iau în programul de vizită și e alienat. Cum pot rezolva problema?

În urma divorțului domiciliul copilului a fost stabilit de instanta, cu acordul meu la mama care locuiește cu părinții ei. De o jumătate de an mama și-a oficializat relația cu un tânăr iar de ceva timp copilul meu doarme cu concubinul la domiciliul lui. Mama lucrează 2 săptămâni pe luna schimbul 2 și copilul nu doarme la domiciliul bunicilor sau cu mama ci cu concubinul în casa lui la un bloc distanta.

Desi am sentința definitiva sa iau copilul 2 weekenduri pe luna nu mi s-a permis nici o data. Am făcut plângeri penale, am chemat politia, am fost la protecția copilului, degeaba. Copilul e amenințat ca dacă îl iau nu va mai fi primit înapoi la mama și la bunici. Efectiv ii e frica sa meargă cu mine dar totuși la concubin are voie. Copilul are 7 ani.

Pot sa fac plângere penala? Cum sa demonstrez asta? Copilul mi-a spus azi la școală unde a dormit în ultima vreme. Sâmbăta trecuta când am fost sa îl vizitez concubinul a chemat copilul și i-a zis ca a venit Gheorghe Dincă sa îl ia. Știu ca pare o răutate, o prostie dar i se implementează copilului ideea ca sunt omul care ii va face rău.

Am rugat psihologul scolii sa facă cu el consiliere pentru ca și doamna învățătoare a observat o tristețe la el. Este foarte închis și refuza de multe ori sa comunice chiar și cu doamna. Mama nu și-a dat acordul pt consiliere. Și se îndepărtează tot mai mult de mine, tatăl lui din pricina acestei situații. S-a transformat dintr-un copil vesel într-unul trist și rece. Orice sfat e binevenit.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 19 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Solicitati refacerea programului de vizitare, aratati toate astea in instanta, solicitati o expertiza psihologica a minorului si consiliere parentala aratand ca minorul este supus unui proces de alienare parentala atat de catre mama cat si de concubinul acesteia.
Solicitati ajutorul unui avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am făcut plângeri penale, am chemat politia, am fost la protecția copilului, degeaba.

Pot sa fac plângere penala? Cum sa demonstrez asta?

ce subiect au avut aceste plangeri si de ce mai vreti sa faceti daca nu au avut rezultat ?
Desi am sentința definitiva sa iau copilul 2 weekenduri pe luna nu mi s-a permis nici o data.

apelati la executarea silita.
Daca vedeti ca minorul e in dificultate, cereti in instanta schimbarea locuintei copilului la dvs.
Plangeri ca nu mi s-a permis sa beneficiez de program. Ca bunicii l-au luat pe sus și l-au băgat în casa. Ca la fiecare program de vizita(cel în care avem voie doar sa îl vad la domiciliu) concubinul asista și intervenea între mine și copil. Pana acum nu am primit răspuns ca fiind afara, în spațiul public copilul poate interacționa cu oricine. Cat despre bunici nu am primit nimic.
Modificarea domiciliului nu cred ca am șanse. Pentru ca, conform anchetei sociale el este bine crescut și întreținut. Nu au recunoscut niciodată ca nu doarme acasă.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati la executor pt executarea programului de vizita, cum vi s-a mai zis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitare minor dorel13 dorel13 Exista o hotarare judecatoreasca prin care autoritatea parinteasca asupra unui minor va fi exercitata in comun de catre parinti. Domiciliul copilului s-a ... (vezi toată discuția)
Copii Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Sunt divortat de mai mult de 2 ani si am program de vizita al minorului(baietelului). Fetita mi-a fost mie incredintata, baietelul \\\"fostei\\\". Problema e ... (vezi toată discuția)
Copilul meu creste fara mine ca asa vrea fosta mea sotie, mai pot face ceva? wakeupdolores wakeupdolores Divortat, custodie comuna, copil mic. Programul zice sa-l iau o data la doua weekenduri de sambata pana duminica. Mama nu l-a lasat niciodata cu mine. ... (vezi toată discuția)