avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu creste fara mine ca asa vrea fosta mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu creste fara mine ca asa vrea fosta mea sotie, mai pot face ceva?

Divortat, custodie comuna, copil mic. Programul zice sa-l iau o data la doua weekenduri de sambata pana duminica. Mama nu l-a lasat niciodata cu mine. Programul e asa de un an si un pic. Inainte sa am program mama ma mai lasa in casa la ea sa-l vad, dar niciodata fara de ea. Copilul l-a tinut departe de mine cateva luni, dupa care mi l-a aratat la usa si era total schimbat fata de mine. De copil nu-mi zice mai nimic. Cu intretinerea sunt la zi, e 500 lei in fiecare luna si mai platesc cand pot si in plus. Cand vin la usa mama copilului imi vorbeste urat, in special zicand ca nu am bani. Copilul mi-l arata si acum foarte rar, il mai aud din cand in cand cum zice nu din casa.
Pana acum am incercat cu frumosul, dar degeaba. Am citit despre alienare parentala. A mai trecut cineva prin asa ceva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:51, 29 Octombrie 2016
Au mai trecut multi prin asa ceva. Neaparat trebuie sa luati masuri.
Cerere de monitorizare a programului la Protectia Copilului, mergeti cu martori sa luati copilul la program, sunati la politie cand doamna nu vine cu copilul pentru programul de vizita si faceti plangere la politie pentru incalcarea hotararii judecatoresti.
De asemenea apelati la executor pentru a incepe executarea silita a doamnei.
De asemenea, daca impreuna cu cei de la Protectia copilului nu veti putea lua copilul la programul de vizita se va cere consilierea psihologica a minorului. Se va intocmi un raport la finalul consilierii si in baza acelui raport daca e vorba de alienare puteti relua executarea silita apoi puteti cere penalizari de pana la 1000 lei/zi de la mama.
Asta e ceea ce puteti face in acest moment, DACA ati epuizat calea amiabila.
Personal va sugerez sa faceti si cerere de mdiere la DGASPC.
In plus, neaparat cateva vizite cu martori inainte sa faceti plangere la politie.
Dupa fiecare vizita sa dati mail mamei in care sa ii spuneti ca ati fost la ora stabilita dar ca a refuzat sa dea copilul.
Asa cum spune d-l care a scris anterior, luati masuri cat mai curand daca e mic copilul, ulterior, cu cat amanati, cu atat se vor deteriora legaturile cu copilul d-voastra si e pacat. Daca inca-i micut e ceva mai usor.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator
Solicitați sprijinul Direcției pentru Protecția Copilului din localitatea de domiciliu a copilului. Se poate institui o perioadă de monitorizare a relației cu minorul de cel mult 6 luni, ulterior întocmindu-se un raport (ce poate fi folosit ca probă în viitoare demersuri privitoare la copil).
Legea va da dreptul la executare silita.
Mergeți la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)
Respectarea hotărârii judecătoreşti Martonze Martonze Un părinte are program de vizită stabilit prin hotărâre judecătorească. Nu se prezintă luni de zile la program,dar, la un nou proces demonstrează cu ... (vezi toată discuția)
Copilul stă la domiciliul concubinului mamei și nu mi se permite să îl iau în programul de vizită și e alienat. cum pot rezolva problema? yo85 yo85 În urma divorțului domiciliul copilului a fost stabilit de instanta, cu acordul meu la mama care locuiește cu părinții ei. De o jumătate de an mama și-a ... (vezi toată discuția)