avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate athos79

Activitate athos79

Răspuns la discuția Mostenire
Asa tine cumnata neaparat sa fie trecut pe numele lor in caz de neintelegere cu ceilalti frati.
Cam ce act ar fi mai sigur si mai greu de atacat in instanta ?
Precizez ca ei locuiesc cu tata.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Discuție Mostenire
Mai am 3 frati iar tata este divortat de mama de multi ani. Cu el mai locuieste un frate care sa casatorit de curand iar cumnata il preseaza pe tata sa ii faca acte pe o parte din casa. ce acte ar putea sa ii faca tata ca sa nu mai poata fi atacate de ceilalti frati ? Va multumesc !!!
Răspuns la discuția Ore suplimentare lucrate
Ok am inteles acum.
Toata stima si consideratia pt acest forum !!!

Cu respect Athos !!!
Am fost angajat la o firma de paza in perioada 02.11.2012-11.11.2013, avand un program de lucru foarte incarcat, aveam salariul brut de 945 ron iar net incasam 645 ron plus 20 tichete masa lunar indiferent de nr de zile lucratoare ale lunii. Am lucrat dupa cum urmeaza :
- Noiembrie 2012: - 353 ore lucrate
- Decembrie 2012: - 367 ore lucrate
- Ianuarie 2013: -445 ore lucrate
- Februarie 2013: - 421 ore lucrate
- Martie 2013: - 186 ore lucrate
- Aprilie 2013: - 522 ore lucrate
-Mai 2013: - 359 ore lucrate
-Iunie 2013:- 416 ore lucrate
-Iulie 2013:- 220 ore lucrate plus 9 zile lucratoare concediu de odihna
-August 2013:- 446 ore lucrate
- Septembrie 2013:- 128 ore lucrate pana in data de 11.11.2013 cand mi-a fost desfacut contractul de munca cu art 55 lit b.
Mai pot obtine plata orelor suplimentare acum ???
Cum se calculeaza cu cat eram platit la ora la salariul brut de 945 ron ???
Mentionez ca ce mai scurta tura de lucru avea 24 ore iar cea mai lunga a fost de 279 de ore neintrerupte din cauza lipsei de personal...
De exemplu pe luna August eu am avut un total de 434 ore lucrate, din care :
- ore zi : - 175 ore
- ore noapte :- 90 ore
-ore sambete si duminici :- 169 ore, aici nu am scos ore de zi si noapte , am socotit sambata si duminica la 24 de ore
Salariul de incadrare era de 945 ron brut, iar net in mana 645 ron plus 20 tichete masa adica 187 ron, dar acest salar era conform adeverintei la 168 ore lunar, adica 8 ore pe zi , 5 zile pe saptamana...
am lucrat la o firma de paza vreo 10 luni la un program de 2424 adica 360 de ore lunar, pe un salariu de incadrare de 945 ron, eram pe masina de interventie, avand nevoie de o adeverinta aflu ca eu sunt platit la 8 ore pe zi , 5 zile pe saptamana, adica la 168 ore lunar, salariul era de 645 in mana plus bonuri de masa, fluturasi de salariu nu am primit, am cerut explicatii si am fost nevoit sa plec din firma , lichidarea s-a facut conform art. 55 lit b. Mai pot face ceva in situatia asta, adica sa-mi recuperez drepturile salariale cuvenite. Mentionez ca pot dovedi orele lucrate lunar( martor fostul meu coleg sau prin alte mijloace). Si daca poate cineva sa imi calculeze ce salariu trebuia sa incasez lunar la acest program. Va multumesc !!!