avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Mai am 3 frati iar tata este divortat de mama de multi ani. Cu el mai locuieste un frate care sa casatorit de curand iar cumnata il preseaza pe tata sa ii faca acte pe o parte din casa. ce acte ar putea sa ii faca tata ca sa nu mai poata fi atacate de ceilalti frati ? Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:16, 2 Septembrie 2015
Daca e bunul lui propriu, ii poate vinde sau dona o cota din casa.
Dar de ce ar face asta ?
Asa tine cumnata neaparat sa fie trecut pe numele lor in caz de neintelegere cu ceilalti frati.
Cam ce act ar fi mai sigur si mai greu de atacat in instanta ?
Precizez ca ei locuiesc cu tata.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Pt ca le da doar o cota, e buna si donația

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de donatie se poate sparge? laura_agapy laura_agapy AM O INTREBARE MAI DIFICILA .DE ACEEA TREBUIE SA EXPLIC MAI MULT.IN CASA PARINTILOR MEI AM LOCUIT ATAT EU CAT SI FRATELE MEU CU SOTIA LUI.TATAL NOSTRU A MURIT ... (vezi toată discuția)
Apartament detinut in cote de 70 %- 30 %- divort TICLECODRUTA TICLECODRUTA Vreau sa divortez, apartamentul este 70 % in contract pe numele meu, restul pe numele lui,adica 30 % iar cota de 30 % el vrea sa o doneze copiilor . Am ... (vezi toată discuția)
Sfaturi legate de o donatie... iulianasab iulianasab Buna seara.Parintii mei doreste sa-mi doneze o casa insa va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa-mi faca donatia si eu sa fiu proprietara casei doar dupa ... (vezi toată discuția)