avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTUL DE DONATIE SE POATE SPARGE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTUL DE DONATIE SE POATE SPARGE?

AM O INTREBARE MAI DIFICILA .DE ACEEA TREBUIE SA EXPLIC MAI MULT.IN CASA PARINTILOR MEI AM LOCUIT ATAT EU CAT SI FRATELE MEU CU SOTIA LUI.TATAL NOSTRU A MURIT ACUM 12 ANI.AM FACUT SUCCESIUNEA CASEI DUPA MOARTEA TATALUI MEU.ACUM A MURIT SI FRATELE MEU .AM RAMAS EU,MAMA MEA SI CUMNATA CU FIICA EI (NEPOATA MEA)...MAMA MEA VROIA SA-MI FACA MIE ACT DE VANZARE-CUMPARARE PE PARTEA EI DIN CASA.DAR NU AVEAM CADASTRU SI INTABULARE LA CASA.ACUM CAND AM MERS SA FACEM CADASTRU AM AFLAT CA IN ACTE SUNT TRECUTI MAI PUTINI METRII DIN CURTE DECAT IN REALITATE.DECI IN ACT SCRIE 187MP,IAR IN REALITATE SUNT 400 MP.ACUM TREBUIE SA FACEM IN INSTANTA CA SA NE TREACA TOTI 400 MP IN ACTE.MAMA MEA AR VREA SA-MI FACA ACT DE DONATIE SAU DE MOSTENIRE CEVA PE PARTEA EI DIN CASA PENTRU CA FIIND F BATRANA II ESTE FRICA SA NU MOARA INAINTE DE A TERMINA TOATE ACTELE DE CADASTRU SI INTABULARE,RESPECTIV PROCESUL PT OBTINEREA CELORLALTI MP DIN CURTE.PENTRU CA AM INTELES CA VA DURA IN JUR DE 4 LUNI NUMAI PROCESUL CU MP DIN CURTE.INTREBAREA ESTE DACA MAMA IMI FACE DONATIE ,CUMNATA MEA MA POATE DA IN JUDECATA SA-M,I SPARGA DONATIA?CUM E MAI BINE? DONATIE SAU MOSTENIRE?PT CA VANZARE-CUMPARARE AVEM DE ASTEPTAT F MULT.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:51, 3 Octombrie 2017
da
orce donatiune incheiata poate fi atacata in instanta
SI ATUNCI CE ACT PUTEM FACE CA EU SA PRIMESC PARTEA MAMEI FARA SA POATA CUMNATA MEA SA MA ATACE IN INSTANTA?ACT DE MOSTENITOR SAU UN ACT PRIN CARE SA SPECIFIC CA O INGRIJESC SI IMI LASA PARTEA DIN CASA?
Fratele dvs. decedat are copii?
DA.ARE O FATA.
Doar fiica fratelui dvs. are drept la mostenirea mamei dvs., nu si cumnata dvs.

Alte discuții în legătură

Sfaturi legate de o donatie... iulianasab iulianasab Buna seara.Parintii mei doreste sa-mi doneze o casa insa va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa-mi faca donatia si eu sa fiu proprietara casei doar dupa ... (vezi toată discuția)
Donatia angeladiana angeladiana Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)
Act donatie a-elena a-elena Buna ziua, As dori sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat. Sorcrii mei vor sa ne faca un act de donatie pe casa si terenul unde locuim, iar cumnatul ... (vezi toată discuția)