AM O INTREBARE MAI DIFICILA .DE ACEEA TREBUIE SA EXPLIC MAI MULT.IN CASA PARINTILOR MEI AM LOCUIT ATAT EU CAT SI FRATELE MEU CU SOTIA LUI.TATAL NOSTRU A MURIT ACUM 12 ANI.AM FACUT SUCCESIUNEA CASEI DUPA MOARTEA TATALUI MEU.ACUM A MURIT SI FRATELE MEU .AM RAMAS EU,MAMA MEA SI CUMNATA CU FIICA EI (NEPOATA MEA)...MAMA MEA VROIA SA-MI FACA MIE ACT DE VANZARE-CUMPARARE PE PARTEA EI DIN CASA.DAR NU AVEAM CADASTRU SI INTABULARE LA CASA.ACUM CAND AM MERS SA FACEM CADASTRU AM AFLAT CA IN ACTE SUNT TRECUTI MAI PUTINI METRII DIN CURTE DECAT IN REALITATE.DECI IN ACT SCRIE 187MP,IAR IN REALITATE SUNT 400 MP.ACUM TREBUIE SA FACEM IN INSTANTA CA SA NE TREACA TOTI 400 MP IN ACTE.MAMA MEA AR VREA SA-MI FACA ACT DE DONATIE SAU DE MOSTENIRE CEVA PE PARTEA EI DIN CASA PENTRU CA FIIND F BATRANA II ESTE FRICA SA NU MOARA INAINTE DE A TERMINA TOATE ACTELE DE CADASTRU SI INTABULARE,RESPECTIV PROCESUL PT OBTINEREA CELORLALTI MP DIN CURTE.PENTRU CA AM INTELES CA VA DURA IN JUR DE 4 LUNI NUMAI PROCESUL CU MP DIN CURTE.INTREBAREA ESTE DACA MAMA IMI FACE DONATIE ,CUMNATA MEA MA POATE DA IN JUDECATA SA-M,I SPARGA DONATIA?CUM E MAI BINE? DONATIE SAU MOSTENIRE?PT CA VANZARE-CUMPARARE AVEM DE ASTEPTAT F MULT.
Se poate face un act de vanzare-cumparare daca nu avem terminat actul de cadastru si intabulare?
BUN.SI DACA MAMA MEA IMI FACE UN PRECONTRACT DE VANZARE -CUMPARARE PE PARTEA EI DIN CASA SE POATE?
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Mostenitorii rezervatari sunt: sotul supravietuitor, descendentii si parintii defunctului.
Rezerva succesorala reprezinta acea parte din patrimoniul succesoral la care mostenitorii rezervatari au dreptul in temeiul legii, impotriva vointei defunctului manifestata prin liberalitati .
Rezerva succesorala poate fi pretinsa numai de catre cei care vin efectiv la mostenire si care accepta mostenirea.
@laura_ agapy
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai optati pentru varianta editarii mesajelor cu litere majuscule pentru ca lectura unor astfel de mesaje este obositoare, iar o astfel de actiune poate fi interpretata ca fiind agresiva fata de ceilalti ultilizatori ai forumului ( pct.1.2 din Regulament).
De asemenea, am rugamintea sa nu mai editati mesaje consecutive, cata vreme aveti posibilitatea timp de 30 de minute de la publicare sa editati mesajul ( pct.1.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
Daca donatorul are rezidenta intr=o alta tara poate face un act de donatia la notariatul din tara sa de residenta pe care il poate expedia in Romania?. Care ar fi formula legala care sa fie recunoscuta in Romania pentru un document de donatie facut in Australia?
Da, va poate sparge actul, daca da cu ciocanul :)
In primul rand, nu se pune problema de mostenire, cat timp mama traieste. Despre mostenire vorbim la decesul persoanei.
In al doilea rand, fara acte de proprietate, documentatie cadastrala si intabulare, mama nu va poate face nici un act. Nici vanzare, nici antecontract, nici donatie, nici intretinere, nici nimic.
In al treilea rand, trebuie sa asteptati finalizarea procesului si obtinerea sentintei civile, care constituie actul de proprietate pentru diferenta de teren.
In al patrulea rand, si donatiile astea, au o noima. Nu vine nimeni de pe strada, oricum, oricand sa "atace" o donatie.
Donatiile sunt supuse reductiunii (numai daca s-a incalcat rezerva succesorala. Adica x are 7 case si le doneaza pe toate. Daca doneaza numai 4, mai raman 3, deci o astfel de donatie nu poate fi "atacata", pentru ca nu exista temei), si numai de c[te anumita categorii de persoane (descendenti, sot, si parinti). Mama dvs, imi imaginez ca nu ma are parinti in viata, sotul a decedat, iar cumnata dvs e nora, deci nu are absolut nici o legatura.
Donatia
angeladiana
Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)
Act donatie
a-elena
Buna ziua,
As dori sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat.
Sorcrii mei vor sa ne faca un act de donatie pe casa si terenul unde locuim, iar cumnatul ... (vezi toată discuția)