avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate Raduu13

Activitate Raduu13

Buna ziua! Cat este taxa judiciara de timbru la un proces de retituire taxa poluare, 39 de lei sau 10% din valoarea taxei?
Deasemenea, va rog sa ma ajutati si cu ”paratii” dintr-un astfel de proces? Se chema in judecata numai DGFP sau si Ministerul Mediului? Am vazut procese in care Ministerul Mediului figureaza fie in calitate de parat, fie in calitate de chemat in garantie. Cum este mai sigur? Multumesc mult.
Răspuns la discuția Certificare conform cu originalul
Din documentele dosarului nu rezulta ca ar fi angajat avocat, nici ca ar fi imputernicit pe altcineva. Este vorba de copii de pe documente care nu puteau fi emise de alte institutii, de ex. registre.
Buna ziua!Am calitatea de parat intr-un conflict de munca, un fost angajat m-a dat in judecata. Din cate am inteles, conform noilor reguli de procedura toate documentele trebuie semnate pentru certificare conform cu originalul de catre reclamant. Cand am primit prin citatie documentatia depusa la dosar, am constatat ca altcineva a semnat in locul reclamantului. Falsul este evident. Am citit ca daca documentele nu sunt certificate conform cu orginalul, cererea este nula. Ce se poate face in acest caz? Se poate solicita o expertiza grafologica, sau trebuie sa deschid un nou proces impotriva lui, eventual sa-l denunt pentru fals? Nu as vrea sa intram in penal, tot ce vreau este sa se constate ca NU el a semnat, si cererea este nula. Ce sanse am?
Bună seara!
În urma deteriorării iremediabile ale relațiilor conjugale, urmează să divorțăm cu soția. Din păcate, partajul probabil nu va fi unul amiabil. Soția a consultat un avocat, care cică i-a zis că are dreptul la 50% din averea noastra, implicit a firmei în care asociat unic sunt numai eu. Din câte am citit pe internet, SRL-ul nu intră la partaj, însă nu găsesc nici o prevedere legală concretă care să mă liniștească.
În concret, în timpul căsătoriei am înființat singur, ca asociat unic o firmă, capitalul fiind constituit în mare parte din moștenirea după tatăl meu. Soția a fost numai angajată în cadrul firmei. Deasemenea, de-a lungul anilor capitalul social a fost mărit tot datorită contribuției mele, Are sau dreptul la jumătate? Am citit undeva că la partaj intră părțile sociale, cam ce ar însemna asta?
V-aș ruga frumos să-mi indicați câteva prevederi legale în acest sens.
Mulțumesc.