avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru - restituire taxa poluare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru - restituire taxa poluare

Buna ziua! Cat este taxa judiciara de timbru la un proces de retituire taxa poluare, 39 de lei sau 10% din valoarea taxei?
Deasemenea, va rog sa ma ajutati si cu ”paratii” dintr-un astfel de proces? Se chema in judecata numai DGFP sau si Ministerul Mediului? Am vazut procese in care Ministerul Mediului figureaza fie in calitate de parat, fie in calitate de chemat in garantie. Cum este mai sigur? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: utilizator1TS , utilizator 20:57, 18 Decembrie 2013
Conform ultimelor modificari legislative, resepctiv conform OUG 80/2013 -art 16 lit b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ - 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.

Administratia Fondului pentru Mediu va fi chemata in garantie de catre DGFP, insa puteti sa il chemati si Dvs prin actiune. Unele instante admit astfel de actiuni formulate impotriva Ministerului Mediului, altele insa considera ca Ministerul Mediului nu are calitate procesuala pasiva insa admit cererea de chemare in garantie formulata de DGFP si introduc Ministerul Mediului ca si chemat in garantie.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
utilizator1TS, utilizator
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice nu are calitate procesuală pasivă în aceste cauze. Instituţia care are calitate procesuală pasivă şi pe care trebuie să o chemaţi în judecată este Administraţia Fondului pentru Mediu.
Corect. Dintr o eroare am mentionat Ministerul Mediului.
0

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare daniel67 daniel67 Buna ziua .Am platit taxa poluare in 2008 . Am ationat in justitie ADMINISTRATIA FINANCIARA unde am platit taxa si am castigat la prima instanta,iar acum m-ia ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare botnaruelvira botnaruelvira Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o lamurire legat de o sentina pe care nu o inteleg,in fond a fost asa : Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara plata taxei de poluare consult_avocat consult_avocat As dorii sa contactez un avocat din judetul Hunedoara care imi poate rezolva inmatricularea autoturismului fara plata taxei de poluare. Doresc nume avocat si ... (vezi toată discuția)