avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA POLUARE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA POLUARE

Buna ziua .Am platit taxa poluare in 2008 . Am ationat in justitie ADMINISTRATIA FINANCIARA unde am platit taxa si am castigat la prima instanta,iar acum m-ia depus recurs DIRECTIA GENERALA AFINANTELOR .Pot sa-i contest pt ca nu au parte procesuala?
Cel mai recent răspuns: daniel67 , utilizator 09:01, 20 Noiembrie 2011
daniel67 a scris:

Buna ziua .Am platit taxa poluare in 2008 . Am ationat in justitie ADMINISTRATIA FINANCIARA unde am platit taxa si am castigat la prima instanta,iar acum mi-a depus recurs DIRECTIA GENERALA AFINANTELOR .Pot sa-i contest pt ca nu au parte procesuala?

Directia are calitate procesuala uitativa in sentinta
In cea ce priveste exceptia lipsei calitatii procesuale pasive DGFP,tribunalu o retine avand in vedere ca DGFP nu a fost chemata in judecata in nume propriu si in calitate de reprezentata a AFP, parata care desi poate sta in judecata ca parata avand organe propri de conducere nu are personalitate juridica modiv pentru care aceasta excepti urmeaza sa fie respinsa.De asfel asa cum rezulta din intampinare depusa la dosar rezulta ca apararile invocate a fost formulate in numele AFP.Nu se poate retine ca AFP nu are calitate procesuala pasiva in cauza intrucat acesta este organu fiscal care a emis actul de calcul a taxei pe poluare si a incasat de la reclamant suma de bani a carei restituire o solicita acesta(citat din hotararea tribunalului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultat proces marianiova marianiova Solutie: Admite excepţia lipsei calitătii procesuale pasive a DGFP Dolj. Admite in parte actiunea Respinge cererea de obligare a DGFP la plata sumei de 956 ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare - probleme manuelle manuelle Mi s-a respins pe fond cererea de recuperare a taxei de prima inmatriculare platita in 2007 platita in baza Legii 343/2006 - in sesnsul ca s-a admis exceptia ... (vezi toată discuția)