avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa de prima inmatriculare - probleme
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa de prima inmatriculare - probleme

Mi s-a respins pe fond cererea de recuperare a taxei de prima inmatriculare platita in 2007 platita in baza Legii 343/2006 - in sesnsul ca s-a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Administratiei Finantelor Publice a municiliului......Taxa a fost platita de catre firma de leasing in baza contractului de leasing care s-a finalizat in 2009.
ANAF-ul sustine ca are calitate procesuala pasiva Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili. conform OG92/2003 si HG 686/2008 - care, culmea, reglementeaza metodologia de punere in aplicare a taxei de poluare instituita in 2008......

Care este opinia d-voastra? Credeti ca am sanse de reusita in recurs?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: manuelle , utilizator 14:41, 5 Septembrie 2012
sigur. pentru ca dvs ati facut plata la A.F.P, iar nu la DGFP. e prima solutie de genul acesta intalnita :))
Plata s-a facut cu op de catre firma de leasing la A.F.P..Am imputernicire de la firma de leasing pentru recuperarea taxei. Asadar am chemat in instanta A.F.P-ul. De ce ma trimite la Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili pentru recuperare? Sa nu confundam cu Directia Generala a Finantelor Publice!
Va trimite la acea directie deoarece firma de leasing a platit taxa de poluare catre ei. In consecinta, dvs va trebui sa cereti banii de la Directia competenta.
Pe op la beneficiar este trecut BUGETUL DE STAT contul deschis la Trezoreria Operativa a mun......
Firma de leasing in momentul platii nu era in administrarea acestei directii, adica in 2007. A intrat in administrarea Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili doi ani mai tarziu. Acest lucru l-am aratat si in raspunsul la intampinare depus la instanta.
......Cum pot se poate dovedi ca Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili a incasat acesti bani?

Nu a avut nimeni o speta asemanatoare?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
manuelle, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare daniel67 daniel67 Buna ziua .Am platit taxa poluare in 2008 . Am ationat in justitie ADMINISTRATIA FINANCIARA unde am platit taxa si am castigat la prima instanta,iar acum m-ia ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare sebastian1970 sebastian1970 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania , la care am platit taxa de poluare. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-mi recuperez banii achitati pe aceasta ... (vezi toată discuția)