Buna ziua
In iulie 2017 an incheiat contractul de munca si in septembrie 2017 am inceput studiile unei universitati din Italia. De atunci si pana acum nu am platit contributia la asigurarea de sanatate in Romania si nici nu am beneficiat de servicii medicale gratuite in Romania (am inteles ca nu e obligatorie si am si stat mai mult in Italia, la cursuri). Pe parcursul contractului de munca toate contributiile au fost platite.
In acest moment am nevoie de cardul European de sanatate. Mentionez ca din august 2017 si pana in prezent nu am realizat venituri in Romania (doar o bursa in Italia) si ca nu ma calific pentru a fi luat in intretinere sub niciuna din posibilitatile permise (sotie, parinti).
Pentru a obtine acest card
1. Trebuie sa platesc din urma cele 11 luni (aug 2017 - iul 2017) in Romania?
2. Sau trebuie sa platesc din urma doar 6 luni?
3. Exista vreo posibilitate sa platesc costul in Italia?
Va multumesc!
Buna ziua
In iulie 2017 an incheiat contractul de munca si in septembrie 2017 am inceput studiile unei universitati din Italia. De atunci si pana acum nu am platit contributia la asigurarea de sanatate in Romania si nici nu am beneficiat de servicii medicale gratuite in Romania (am inteles ca nu e obligatorie si am si stat mai mult in Italia, la cursuri). Pe parcursul contractului de munca toate contributiile au fost platite.
In acest moment am nevoie de cardul European de sanatate. Mentionez ca din august 2017 si pana in prezent nu am realizat venituri in Romania (doar o bursa in Italia) si ca nu ma calific pentru a fi luat in intretinere sub niciuna din posibilitatile permise (sotie, parinti).
Pentru a obtine acest card
1. Trebuie sa platesc din urma cele 11 luni (aug 2017 - iul 2017) in Romania?
2. Sau trebuie sa platesc din urma doar 6 luni?
3. Exista vreo posibilitate sa platesc costul in Italia?
Va multumesc!
Matusa mea a semnat un contract de arenda cu o societate din Bucuresti pe perioada de 7 ani. Contractul are doua pagini, prima pagina contine toate datele specifice relevante in timp ce ultima pagina contine doar 'Alte clauze'. Matusa mea a semnat doar pe aceasta a doua pagina, in dreptul numelui ei. Contractul are doar un numar de inregistrare intern si pe prima pagina nu este semnat de niciuna dintre parti. Mentionez ca matusa mea nu a primit un original. Contractul putea sa fie terminat prin acordul partilor, ajungere la termen sau instrainarea prin vanzare a terenului agricol.
Ulterior, dupa trecerea celor 7 ani (2005-2012), cand a vrut sa incheie un contract cu alt arendas, a aflat ca la primaria locala este inregistrat un alt contract intre ea si aceasta societate, contract de care ea nu stia si pe care nu l-a semnat niciodata. Obtinand o copie, am observat ca prima pagina fusese inlocuita si modificata (cu durata de 15 ani) iar numarul de inregistrare intern era taiat si inlocuit. Mentionez ca nici pe aceasta prima pagina a contractului 'nou' nu se afla semnaturile niciuneia dintre parti.
In acest moment, vechiul arendas interzice accesul la pamant pe motiv ca are contract si vrea ca matusa mea sa merga sa semneze un act aditional de terminare a contractului actual - contract pe care ea nu l-a semnat niciodata!
As avea rugamintea sa imi spuneti daca se poate demonstra acest fals sau daca nu are nicio sansa si trebuie sa semneze actul de terminare a contractului falsificat, sau orice alt sfat care sa ajute la clarificarea situatiei - ea vrea inchiderea colaborarii cu vechiul arendas si incheierea unui contract nou cu un alt arendas.