Buna ziua. Va rog daca puteti sa-mi spuneti cum se calculeaza corect CM pentru octombrie daca veniturile mele in ultimile 6 luni sunt urmatoarele:ron
mai - indemnizatie CCC 3000 ron
01.06-16.06 indemnizatie CCC 1500
17.06-07.08 concediu crestere copil fara plata si incetare ctr de munca
07.08-19.08 pauza intre cele 2 ctr de munca
19.08-25.09 al-II-lea ctr de munca ( m-au dat afara ca sunt insarcinata)
Eu as dori acum sa intru in somaj si apoi in CM. Pentru lunile mai-aug cate zile lucratoare se iau in calcul? Pentru luna septembrie mi s-au platit 2 zile CO neefecuate, ele se iau in calcul la venitul brut din luna respectiva? Va multumesc anticipat.
Am inceput ctr de munca pe data de 19 aug. Apoi am aflat saptamana trecuta, pe 20.09 ca sunt insarcinata si mi-am luat adeverinta de la medicul ginecolog. Luni, 23.09, i-am zis doar verbal sefei mele si unei colege ca sunt insarcinata.Marti urma sa dau cererea scrisa dar ei la prima ora mi-au bagat sub nas decizia de icetare a ctr meu de munca cu data de 25.09. Pot sa-i dau in judecata pentru faptul ca m-au dat afara ca sunt insarcinata? As avea sanse sa castig un eventual proces? cele 2 persoane se pot chema ca si martori ca angajatorul aflase de starea mea de graviditate? multumesc anticipat.