avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate fredie369

Activitate fredie369

Răspuns la discuția Drept de proprietate
Buna seara.
Ideea era cumva si de a face transferul de proprietate cumva mai rapid, din cauza mediului legislativ foarte volatil din RO, respectiv a suprataxarii de catre onor statul roman a tot ce misca, raul, ramul..ce pare a fi prieten doar cu alesiii si trimisii stelelor pe pamant, respectiv cei ce ne conduc. Au aparut stiri ca doresc sa taxeze mult mai aspru orice mostenire, orice tranzactie de acest gen, ce implica teren, imobil,etc. Pe scurt, daca in anul de gratie 2013 se poate face cumva transferul la un cost de "y" euro, iar peste 5-10 ani la y multiplicat cu 3 sau 4, euro, de ce sa nu se faca transferul acum? Asta e motivatia intrebarii. Va multumesc!
Buna seara.
As dori sa ma ajutati cu opinia dvs in legatura cu urmatoarea situatie. Care sunt variantele legale prin care un parinte (mama divortata) poate fi sigura ca doar copilul ei va fi proprietar pe bunurile ei, cel mai important fiind un apartament? In clipa de fata mentionez ca acest copil nu e casatorit. Din niste discutii mai vechi cu persoane ce cunosc domeniul, am inteles ca mostenirea ar fi o solutie certa, atat timp cat e vorba de un singur copil si acesta e necaastorit. Alte optiuni ar mai exista? Dpdv financiar ce implicatii au fiecare din ele? Va multumesc! PS: am auzit cu ceva timp in urma la o cunostinta ca a cumparat un apartament de la parinti, trecand pretul simbolic in contract, de 100 ron parca, pentru evitarea unor plati foarte mari. Se mai practica asa ceva, ori este ilegal acum?
Răspuns la discuția Instrainare avere
Va multumesc mult!
Răspuns la discuția Instrainare avere
Buna ziua. Puteti oferi si cateva detalii suplimentare, cum anume se face partajul dpdv legal si instrainarea? Va multumesc!
Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: prin ce metode legale, poate o persoana casatorita, sa transmita in timpul vietii, jumatate din averea detinuta in comun cu sotul, unei terte persoane? Din cunostintele mele asa ceva ar fi posibil dupa moarte prin testament, insa in timpul vietii, nu am nici o idee cum s ar putea proceda.
Va multumesc mult!
PS: precizez ca cei doi soti nu au copii. Daca stiti si alte variante inclusiv pentru momentul cand va muri sotia sau sotul, va rog sa le prezentati si pe acelea (pe linga testament). Ideea separarii averii ar fi: el ar vrea sa dea partea sa nepotilor sa zicem sau unei persoane straine, iar ea idem.