Buna seara.
As dori sa ma ajutati cu opinia dvs in legatura cu urmatoarea situatie. Care sunt variantele legale prin care un parinte (mama divortata) poate fi sigura ca doar copilul ei va fi proprietar pe bunurile ei, cel mai important fiind un apartament? In clipa de fata mentionez ca acest copil nu e casatorit. Din niste discutii mai vechi cu persoane ce cunosc domeniul, am inteles ca mostenirea ar fi o solutie certa, atat timp cat e vorba de un singur copil si acesta e necaastorit. Alte optiuni ar mai exista? Dpdv financiar ce implicatii au fiecare din ele? Va multumesc! PS: am auzit cu ceva timp in urma la o cunostinta ca a cumparat un apartament de la parinti, trecand pretul simbolic in contract, de 100 ron parca, pentru evitarea unor plati foarte mari. Se mai practica asa ceva, ori este ilegal acum?
Buna seara.
Ideea era cumva si de a face transferul de proprietate cumva mai rapid, din cauza mediului legislativ foarte volatil din RO, respectiv a suprataxarii de catre onor statul roman a tot ce misca, raul, ramul..ce pare a fi prieten doar cu alesiii si trimisii stelelor pe pamant, respectiv cei ce ne conduc. Au aparut stiri ca doresc sa taxeze mult mai aspru orice mostenire, orice tranzactie de acest gen, ce implica teren, imobil,etc. Pe scurt, daca in anul de gratie 2013 se poate face cumva transferul la un cost de "y" euro, iar peste 5-10 ani la y multiplicat cu 3 sau 4, euro, de ce sa nu se faca transferul acum? Asta e motivatia intrebarii. Va multumesc!
Ce sa va spun? Depinde ce poti cumpara peste 5-10 ani cu 3-4 y euro...
Parerea mea e sa va consultati cu un avocat, caci initial am inteles ca doriti un document sigur ca imobilul sa fie doar al copilului; acum mai apar detalii care, desigur, conteaza in elaborarea solutiei. Probabil mai sunt si altele.
Ce faceti daca azi cheltuiti y euro si peste 5 ani realizati ca proprietatea e taxata atat de mult incat vindeti? E dificil de spus ce solutie financiara e mai avantajoasa intr-o tara in care nu exista o politica previzibila in acest sens.
De aceea ar trebui sa vedeti 2-3 sau mai multe solutii din care dv. singuri sa alegeti. Iar la acele solutii se pune si problema folosintei, ce alte imobile mai au partile, caci la cei y euro platiti acum se adauga impozite in cei 5-10 ani la care va referiti care pot duce la taxe mai mari, per ansamblu, decat 3-4 y euro.
Nelamurire mostenire
bond25
Buna seara, bunicii mei au decedat, mama este unicul mostenitor (a mai avut un frate, dar a decedat acum 10 ani, fara copii, a fost insurat). Mama a facut ... (vezi toată discuția)