avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare avere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare avere

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: prin ce metode legale, poate o persoana casatorita, sa transmita in timpul vietii, jumatate din averea detinuta in comun cu sotul, unei terte persoane? Din cunostintele mele asa ceva ar fi posibil dupa moarte prin testament, insa in timpul vietii, nu am nici o idee cum s ar putea proceda.
Va multumesc mult!
PS: precizez ca cei doi soti nu au copii. Daca stiti si alte variante inclusiv pentru momentul cand va muri sotia sau sotul, va rog sa le prezentati si pe acelea (pe linga testament). Ideea separarii averii ar fi: el ar vrea sa dea partea sa nepotilor sa zicem sau unei persoane straine, iar ea idem.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
fredie369, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:54, 30 Septembrie 2013
Un partaj al bunurilor comune urmat de instrainarea lor.
Buna ziua. Puteti oferi si cateva detalii suplimentare, cum anume se face partajul dpdv legal si instrainarea? Va multumesc!
Partajul se poate face la notar sau judecatorie.
Instrainarea se poate face cu act de vanzare sau donatie.
Incepeti prin a merge la notar.
Va multumesc mult!
Partajarea bunurilor este operanta in timpul casatoriei.

Odata ce este individualizata cota-parte din dreptul de proprietate, aceasta poate fi transmisa, catre terte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament al unuia din soti dav2013 dav2013 Intr-o familie fara copii, unul din soti doreste sa faca un testament in favoarea unui nepot pentru ca acesta sa asigure ingrijire si inmormantare etc. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt căsătorit ,și am doi copii. de asemenea, soția ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Sunt căsătorit ,și am doi copii. De asemenea, soția este in viața. Avem dobândite, împreuna cu soția mea, mai multe proprietăți ,pe toate ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)