avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate adriano12

Activitate adriano12

Multumesc!
Pentru stabilirea domiciliului minorului este obligatoriu a se introduce si actiunea de divort?
Pentru stabilirea domiciliului minorului este obligatoriu a se introduce si actiunea de divort?
Buna ziua. Se poate introduce actiune in instanta doar pentru stabilire domiciliu alternativ al minorului?Fara sa fie obligatorie si introducerea actiunii de divort? sau pentru stabilire domiciliu alternativ al minorului este obligatorie si introducerea actiunii de divort?
se poate introduce actiune in instanta doar pentru stabilire domiciliu alternativ al minorului?Fara sa fie obligatorie si introducerea actiunii de divort? sau pentru stabilire domiciliu alternativ al minorului este obligatorie si introducerea actiunii de divort?
Fara sa fie nevoie sa introduca si actiune de divort?
Buna ziua. Exista urmatoarea situatie . Poate reusesc sa ma lamuresc. Exista 2 soti care nu se mai inteleg si care au un copil minor. Nu au divortat, ci doar locuiesc separat. Sotul care locuieste cu minorul doreste sa solicite in instanta pensie alimentara de intretinere. Poate sa faca acest lucru, fara sa existe divort? Poate introduce actiune in instanta pentru obtinere pensie de intretinere fara sa introduca si actiune de divort? Sau este obligatoriu sa solicite divortul si odata cu acesta si pensie alimentara? Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Buna ziua.Intri la infractiunea de abandon de familie, daca nu contribui la intretinerea unui copil minor, daca inca esti casatori? Mentionez ca nu exista o hotatare de divort sau privind plata unei pensii de intretinere.
Bună ziua. Locuiesc la parter si in acest moment sunt in curs de finalizare a unui balcon, fara autorizație de construire. Balconul are aceiași lungime cu cel de deasupra, de la etajul 1, insa
este mult mai lat. M am interesat în paralel cu construirea acestuia, cum pot întra în legalitate și am inteles ca atâta timp cât balconul meu nu are aceleași dimensiuni ca cel de deasupra, nu voi putea obține autorizație de construire și deci nu pot întra nici în legalitate.
Între timp acum 2 zile am fost reclamat la politia locala-compartimentul disciplina în construcții. Am.primit amenda și termen de 3 luni pentru demolarea acestuia.
Se pare ca singura soluție în acest moment este demolarea acestuia în întregime sau în urma demolării restul construcției sa rămân exact cât balconul de deasupra și abia atunci să fac demersurile necesare pentru obținerea autorizației de construire și.intrarea în legalitate.
Ce variante legale am in acest moment ?
1) Dacă nu demolez de bună voie in termenul somat, risc sa primesc o noua amenda?
2)pot fi demolat de autoritățile locale fără hotarare judecătoreasca
3) depun actele pentru obținere certificat de urbanism, apoi pentru întocmirea unui proiect pentru întreg balconul și obținerea autorizației de construire. Dar nu am nicio șansă să o primesc pentru întreg balconul
4) nu știu cum sa procedez sa întru în legalitate sau sa fac ceva în cest sens sa se prescrie fapta
Sa îmi angajez un avocat pe probleme de urbanism, în cazul care nu demolez balconul și sa ma judec în instanta, pana am câștig de cauza sau se prescrie fapta?
Sincer nu vad nicio cale de ieșire decât demolarea constructiei
Balcon fără autorizație de construire