avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate alinuzza13

Activitate alinuzza13

Acum 4 ani am infiintat impreuna cu sotul meu o firma de constuctii. Lui i se parea normal sa fim amandoi asociati din moment ce suntem casatoriti si am acceptat cu toate ca nu am cunostinte in domeniu. Eu sunt economist. O perioada l-am ajutat cu firma in relatia cu banca, finante ce stiam si eu sa fac pana ne-am dat seama ca era o pierdere de timp pentru ca lucrurile astea putea sa le faca si contabila si eu m-am angajat in alta parte si n-am mai stiut nimic din ce se intampla in firma. Anul acesta am divortat si am aflat ca firma are datorii foarte mari la stat si la diversi furnizori. Am vorbit cu fostul sot sa ii dau actiunile mele la respectiva firma dar nu vea sa semneze. Ce pot sa fac scap de aceste actiuni, sa nu mai fiu asociat in aceasta firma? El este administratorul firmei. In caz de procese/ executare silita o sa fiu si eu implicata pentru ca sunt asociata? O sa trebuiasca sa platesc si eu pentru datoriile facute de el? Sediul social al firmei este in apartamentul parintilor mei prin contract de comodat pe perioada nedeterminata. Ce putem face ca firma sa nu mai fie pe acest apartament avand in vedere ca fostul sot nu vrea sa semneze nimic?
Ideea e ca el niciodata nu face ceea ce zice. De exemplu cand am nascut si am stat 3 zile in spital ma suna si imi spunea in fiecare zi ca vine sa vada copilul si sa-l recunoasca si nu a venit. Nici la starea civila nu a venit. Spune ceva si face altceva. Minte foarte mult. Si ma incurca. De exemplu acum trebuie sa depun actele pentru indemnizatie si alocatie si in mod normal ar trebui sa vina si el dar stiu ca nu o sa vina si o sa ma incurce. Asta fiind doar o situatie. De aceea voiam sa am custodie exclusiva ca sa nu depind de el in nici o situatie.
Am ramas gravida in ianuarie 2013, casatorita fiind din februarie 2009.
Am divortat in aprilie 2013 dupa ce fostul sot m-a parasit in luna martie.
Am nascut de curand, fostul sot nu a venit sa recunoasca copilul dar a fost trecut ca tata pe certificatul de nastere deoarece copilul a fost conceput in timpul casatoriei. Copilul poarta numele meu.
In aceasta situatie avem custodie comuna asupra copilului?
Ar trebui sa deschid un proces de custodie ca sa obtin custodia totala a copilului?