avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce pot sa fac sa nu mai fiu asociat intr-o firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce pot sa fac sa nu mai fiu asociat intr-o firma?

Acum 4 ani am infiintat impreuna cu sotul meu o firma de constuctii. Lui i se parea normal sa fim amandoi asociati din moment ce suntem casatoriti si am acceptat cu toate ca nu am cunostinte in domeniu. Eu sunt economist. O perioada l-am ajutat cu firma in relatia cu banca, finante ce stiam si eu sa fac pana ne-am dat seama ca era o pierdere de timp pentru ca lucrurile astea putea sa le faca si contabila si eu m-am angajat in alta parte si n-am mai stiut nimic din ce se intampla in firma. Anul acesta am divortat si am aflat ca firma are datorii foarte mari la stat si la diversi furnizori. Am vorbit cu fostul sot sa ii dau actiunile mele la respectiva firma dar nu vea sa semneze. Ce pot sa fac scap de aceste actiuni, sa nu mai fiu asociat in aceasta firma? El este administratorul firmei. In caz de procese/ executare silita o sa fiu si eu implicata pentru ca sunt asociata? O sa trebuiasca sa platesc si eu pentru datoriile facute de el? Sediul social al firmei este in apartamentul parintilor mei prin contract de comodat pe perioada nedeterminata. Ce putem face ca firma sa nu mai fie pe acest apartament avand in vedere ca fostul sot nu vrea sa semneze nimic?
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 23:36, 19 Octombrie 2013
In functie de numarul de actiuni pe care le detineti puteti sa faceti notificare administratorului , in speta sotul, si sa ii solicitati scoaterea dvs. din societate prin cesionare de parti sociale, verificati actul constitutiv la capitolul drepturi si obligatii, cesionare etc..
In ceea ce priveste contractul de comodat pe care il aveti cu parintii dvs. puteti , functie de clauzele din contract , parintii trebuie sa notifice in scris firma ca doresc rezilierea contractului de comodat motivat de o cauza pe care o doresc ei. Parintii pot face o adresa catre Registrul Comertului ca societatea nu mai functioneaza in acel spatiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot rezilia un contract de comodat? probleme cu asoc. nicolle09 nicolle09 Buna ziua, ma intereseaza daca pot rezilia un contract de comodat, fara acordul asociatului meu. Mentionez ca suntem asociati 50/50 iar eu sunt unicul ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social daniela2500 daniela2500 buna seara cum pot schimba sediul socialal unei firme in care nu mai sunt asociat si acea firma are sediul inregistrat la adresa parintilor mei pe baza unei ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de comodat CPM17 CPM17 Buna ziua, In 2008 am deschis o societate comerciala si am incheiat un contract de comodat cu parintii mei pentru sediul social al acesteia. Spatiul este ... (vezi toată discuția)