avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare sediu social

buna seara cum pot schimba sediul socialal unei firme in care nu mai sunt asociat si acea firma are sediul inregistrat la adresa parintilor mei pe baza unei simple declaratii fara copie dupa actul de propietate si fara contract de comodat?firma a fost infiintata in 2004 si nu am avut decit semnatura administratorului nu si acordul vecinilor va multumesc viitorul patron al firmei nu vrea sa schimbe sediul ce ma sfatuiti? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 22:47, 1 Iulie 2008
Sediul se schimba doar prin vointa patronului. El trebuie sa schimbe sediul.
Patronul poate fi obligat sa-si schimbe sediul in conditiile legii.

Firma plateste cheltuielile de intretinere si chirie pentru sediul declarat sau nu ?
Are acces patronul firmei in locuinta parintilor sau nu ?
Scrisorile care intra curent in firma sunt gasibile in posta parintilor ?
Actele firmei se gasesc in locuinta parintilor sau sediul este doar un inscris care nu corespunde
realitatii ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
sediul social va fi numai de forma asa cred asociata mea -fosta i-am cedat in mod privat actiunile mele dar sediul a ramas la mine nu o sa plateasca nimic viitorul patron
sediul ramine doar de forma in acte ce pot face daca viitorul patron nu va dori sa schimbe sediul social? nu exista nici un adocument la sediul actual la registrul comertului in 2004 s-a inregistrat sediul social la adresa parintilor deoarece eu locuiesc aici si eram asociat in firma sfatiti-ma ce trebuie sa fac va rog probabil asociata ii va vinde celuilalt patron firma care are datorii la furnizori si el le va plati facind import va avea niste beneficii nu va mai da bani la stat
Daca foloseati punctul si virgula as fi inteles mai repede si mai usor mesajul. Desi l-am inteles cu greutate ,sper ca l-am inteles corect.

Sediul social trebuie sa fie real nu numai de forma si nu poate ramane doar de forma. Daca situatia reala a firmei se schimba exista obligatia schimbarii si in inscrisuri.

Vrea sa vanda firma fosta asociata si ceea ce prezentati tine de ceva ipotetic si posibil sau este deja realitate ?

Ce va face sa credeti ca noul patron nu isi doreste sediu propriu si vrea unul fictiv ? Il cunoasteti ? Ati vorbit cu el ? Stiti ca nu vrea ?

E posibil ca asociata (sau fosta asociata ca nu imi e prea clar dupa afirmatiile dvs. ) sa vanda banuiesc unui al treilea asociat o prezentati ca ipoteza sau v-a anuntat ca este in negocieri ?

Nu mie prea clar daca si dvs. si parintii locuiesc la =aceeasi adresa.

Pe scurt. Sediu trebuie sa fie real. Si daca dvs. nu mai aveti nici o treaba cu firma ea poate avea sediu la dvs. sau la parintii dvs. numai daca detine un contract de inchiriere.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
multumesc frumos pt raspunsuri 1. eu si parintii locuim la aceeasi adresa unde este trecut sediul social al firmei 2. eu i-am cesionat asociatei actiunile mele sub semnatura privata 3. actele cu cesionarea si schimbarea codurilor caen mi-apromis ca le va inregistra la registrul comertului 4. asociata care a ramas unic asociat m-a informat ca vinde firma cuiva chiar daca sunt datorii 5. in actul de cesiune nu se prevede schimbarea sediului doarece ea m-a informat atunci ca o sa facem cesiunea pe loc cind am ajuns la avocat mintindu-ma inainte ca mergem la avocat pt ai da copie dupa cartea de identitate 6 , parintii nu sunt de acord sa mai fie sediul la actuala adresa 6' sediul social a fost acceptat in 2004 la reg comertului pe baza unei simple declaratii a parintilor ca sunt de acord si a asociatiei de propietari 7 .doresc sa siu daca cesiunea sub forma privata este valabila [eu personal cred ca da ] in consecinta nu cunosc viitorul patron sediul nu va fi real si ce trebuie sa fac ca sa nu mai fie sediul la mine? va multumesc
Sediul firmei se schimba doar prin vointa organelor statutare ale societatii, in conformitate cu prevederile legii societatilor comerciale. va recomand sa studiaiconditiile legale si sa le urmati intocmai,mai ales ca trebuie sa se realizeze si conditiile de publicitatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social schimbat de 1an si jumatate roxana10 roxana10 buna seara am si eu o intrebare am avut o firma cu cineva am cesionat actiunile iar asociata fosta a vindut firma sediul social a fost la parinti mei acasa ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social kromred kromred Am iesit dintr-o sociatate acum 5 ani printr-un act notarial. Sediul societatii fiind la mine acasa. De ceva timp primesc pe adresa mea citatii catre firma din ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni daniela2500 daniela2500 am fost la avocat si am facut uncontract de cesiune parti sociale catre asociata mea si care atentie avocata unde am fostnu si-a pus stampila nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)