Am iesit dintr-o sociatate acum 5 ani printr-un act notarial. Sediul societatii fiind la mine acasa. De ceva timp primesc pe adresa mea citatii catre firma din care eu am iesit legal de 5 ani. Probabil cel care a ramas cu firma nu a modificat sediul social.
Intrebarea este cum pot sa il oblig sa-si schimbe sediul social pe alta adresa si daca pe mine ma afecteaza vreodata cu ceva faptul ca el nu a schimbat sediul social si ca acest sediu este in continuare la mine acasa?
Va afecteaza pentru ca nu mai puteti infiinta nici o alta firma la acea adresa, pana cand nu se radiaza/ muta sediul firmei deja existente.
De asemenea toate citatiile, notificari, controale fiscale, ITM, etc, vor veni in continuare la adresa sediului social care este publica la Reg.Comertului.
Cand ati cesionat trebuia ca prin hotatarea AGA sa schimbati si sediul social la o alta adresa.
Din cate stiu eu, fostul asociat trebuia sa si schimbe sediul social, ceea ce el nu a facut.
In acest caz cum pot rezolva situatia. Cel care a ramas cu firma are mari datorii la diferite alte societati care acum il cheama in judecata, de aceea el nu are nici un interes sa schimbe sediul firmei ca sa nu il gaseasca creditorii.
Culmea este ca eu am infiintat acum 2 ani alta firma la aceasta adresa si nu am avut probleme cu adresa sediului social. Nu inteleg ce facut.
Ce sa faca? Nu a schimbat sediul... Daca nu face de buna voie, aveti doar actiune prin care sa cereti radierea sediului social. Ca sa vedeti care este realitatea cereti un constatator de la registrul comertului, vedeti si daca a finalizat actele de cesiune, poate inca mai existati in firma asociat sau administrator(daca cumva ati fost)