avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale desfiintare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

desfiintare sediu social

Am o mare problema: am fost asociat si administrator la un SRL, in mai 2006 am iesit din firma si ca asociat si ca administrator, primind descarcare de gestiune pentru activitatea depusa, sediul societatii era in apartamentul proprietate personala al tatalui meu, avind la baza un contract de comodat care a expirat in ianuarie 2007. Asociatul unic ramas a plecat din tara in iulie 2006, nu se mai stie nimic de el si pe adresa sediului continua sa vina toata corespondenta inclusiv somatii de plata, controale de la Fisc, Garda,etc. Tatal meu a intentat actiune pt. radierea sediului si a fost respinsa; in acest caz ce se poate face? Mentionez ca eu nu mai detin acte contabile ale firmei, nu mai stiu nimic din momentul iesirii mele din societate.
In plus mai am o intrebare: in caz ca firma are datorii la alte societati sau la Fisc eu mai sunt implicata din moment ce am iesit primind descarcare de gestiune? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:40, 28 Februarie 2008
ana93 a scris:

Am o mare problema: am fost asociat si administrator la un SRL, in mai 2006 am iesit din firma si ca asociat si ca administrator, primind descarcare de gestiune pentru activitatea depusa, sediul societatii era in apartamentul proprietate personala al tatalui meu, avind la baza un contract de comodat care a expirat in ianuarie 2007. Asociatul unic ramas a plecat din tara in iulie 2006, nu se mai stie nimic de el si pe adresa sediului continua sa vina toata corespondenta inclusiv somatii de plata, controale de la Fisc, Garda,etc. Tatal meu a intentat actiune pt. radierea sediului si a fost respinsa; in acest caz ce se poate face? Mentionez ca eu nu mai detin acte contabile ale firmei, nu mai stiu nimic din momentul iesirii mele din societate.
In plus mai am o intrebare: in caz ca firma are datorii la alte societati sau la Fisc eu mai sunt implicata din moment ce am iesit primind descarcare de gestiune? Va multumesc

Dpdv al reg.comertului sediul social al societatii este expirat.
In cazul in care actul de cesiune de parti sociale a fost inregistrat la registru in 2006 dvs. nu mai sunteti implicata in nici un fel in aceasta societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social kromred kromred Am iesit dintr-o sociatate acum 5 ani printr-un act notarial. Sediul societatii fiind la mine acasa. De ceva timp primesc pe adresa mea citatii catre firma din ... (vezi toată discuția)
Iesirea unui asociat din firma ana93 ana93 Va rog ajutati-ma cu un raspuns: am fost asociat si administrator cu 50% intr-un SRL cu 2 asociati; am iesit din firma primind descarcare de gestiune si ... (vezi toată discuția)
Responsabilitati in cesiunea unei firme gigi66 gigi66 Am cesionat 100% partile sociale a unui SRLcu activitate 1,5 ani ,fara datorii la stat sau altundeva,societatea nu a fost pe profit in acest timp,deoarece ... (vezi toată discuția)