avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rezilierea contractului de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rezilierea contractului de comodat

Buna ziua,

In 2008 am deschis o societate comerciala si am incheiat un contract de comodat cu parintii mei pentru sediul social al acesteia. Spatiul este apartamentul in care locuiam si continui sa locuiesc. In 2009 am cesionat partile mele sociale si m-am retras din societate, dar sediul social a ramas in apartamentul meu. Noua administratora a societatii a fugit efectiv din tara si nu stiu cum sa fac sa reziliez contractul de comodat. Societatea are datorii, au sosit somatii de la executori judecatoresti si sunt ingrijorata de urmarile pe care le-ar putea avea , mai ales ca nu este apartamentul meu, ci al parintilor mei. Ei nu si-au dat acordul pentru ca sediul firmei sa ramana la aceeasi adresa, ci pur si simplu societatea si-a schimbat doar administratorul si obiectul de activitate.
Astept un sfat autorizat si multumesc anticipat pentru bunavointa.
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:30, 12 Noiembrie 2010
[ link extern ]
Cauta la incetarea contractului! Exista mai multe situatii si ,ca atare , mai multe posibilitati!
Daca nu reusiti sa dati de administratorul firmei, singura cale este instanta. Actiune in baza art. 237 alin. 1 lit. c pentru dizolvare. Pentru aceasta operatiune va sfatuiesc sa contactati o persoana de specialitate, deoarece necesita cunostinte temeinice de drept si cheltuieli pe masura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea sediului social al unei firme care a disparut Turcanu Turcanu Am inchiriat apartamentul unei firme,care si-a inregistrat sediul social la adresa apartamentului.Acum citeva luni firma a fugit din apartament si nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma liviusss liviusss Am o firma pe care urmeaza sa o cesionez unui cunoscut. Sediul social e la mine acasa, in baza unui contract de comodat, iar cel caruia urmeaza sa ii cesionez ... (vezi toată discuția)
Sediu social rasvan_racaru rasvan_racaru Problema mea sta in felul urmator.Fostul chirias a plecat din spatiu iar acum nu mai poate fi gasit nici la adresa din buletin,nici la telefon in consecinta ... (vezi toată discuția)