avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sediu social firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sediu social firma

Am o firma pe care urmeaza sa o cesionez unui cunoscut. Sediul social e la mine acasa, in baza unui contract de comodat, iar cel caruia urmeaza sa ii cesionez firma ma roaga sa ii las in continuare sediul social la mine acasa pana gaseste alta varianta. Din punct de vedere legal, risc ceva daca are sediul social la mine? Adica ma pot trezi cu ceva de platit in numele firmei, sau sa am probleme in cazul in care noul administrator acumuleaza datorii, sau nu plateste darile la stat sau orice altceva? Adica eu il las sa aiba sediul social la mine in baza contractului de comodat, dar pot avea neplaceri din cauza asta? Mentionez ca ii cesionez toate partile sociale, iar el urmeaza sa desfasoare activitate in continuare pe firma.
Cel mai recent răspuns: liviusss , utilizator 10:52, 29 Ianuarie 2010
Eu , personal, nu te sfatuiesc sa faci asta . Toata corespondenta va veni la tine.
Cred ca ai cesionat tocmai pentru ca ai avut "dorinta". Ce te faci daca , in baza contrctului de comodat sustine ca a investit...a platit...etc !?

mai asteapta si alte pareri

maran corina
In general este bine sa nu le legi la cap daca nu te doare.....:(
cel care preia sustine ca va muta sediul in cateva luni. Avand in vedere ca il cunosc, as merge pe promisiunea lui, dar... niciodata nu stii. Daca nu o va face si nu va muta sediul asa cum a promis, cum pot eu sa il fortez sa faca asta. Adica sa ii pot impune sa caute alt sediu. Cu alte cuvinte, exista posibilitatea sa ii anulez comodatul? Sa zicem ca vreau sa vand apartamentul in care figureaza firma acum. Faptul ca exista o firma cu sediul aici, ar putea sa ma incurce. Daca ii cesionez firma, iar el nu va muta sediul social asa cum a promis, am vreo cale legala sa il oblig sa faca asta, avand in vedere ca firma functioneaza in apartamentul propriu in baza unui contract de comodat?
Va multumesc
Poti sa reziliezi actualul contract de comodat si sa faci unul nou cu noii reprezentanti ai societatii, limitat la cateva luni.
Daca nu-si muta sediul te poti prevala de prevederile art. 237 din legea 31/1990
Bafta!
De acord cu dvs. Lasati sediul social la dvs acasa. Propuneti sa faceti un contract de inchiriere in locul celui de comodat. As vrea sa vad reactia cunoscutului dvs.

Alte discuții în legătură

Cesiune firma liviusss liviusss Buna ziua! Am si eu o intrebare! Nu ma prea pricep la partile economice si legale date de cesionarea unei firme. Pe scurt, am o firma pe care am avut o ... (vezi toată discuția)
Pot rezilia un contract de comodat? probleme cu asoc. nicolle09 nicolle09 Buna ziua, ma intereseaza daca pot rezilia un contract de comodat, fara acordul asociatului meu. Mentionez ca suntem asociati 50/50 iar eu sunt unicul ... (vezi toată discuția)
Sediu social al unei firme la mine acasa. ma afecteaza acest lucru? adela05 adela05 Am o ruda care are o societate comerciala in Targoviste. Acum vrea sa mute sediul in Bucuresti si m-a rugat pe mine, daca poate sa treaca sediul social la mine ... (vezi toată discuția)