avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pot rezilia un contract de comodat? probleme cu asoc.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pot rezilia un contract de comodat? probleme cu asoc.

Buna ziua,

ma intereseaza daca pot rezilia un contract de comodat, fara acordul asociatului meu. Mentionez ca suntem asociati 50/50 iar eu sunt unicul administrator. Contractul de comodat este pt sediul social al firmei( pt care am depus actele de suspendare) care este de fapt apartamentul meu. Ideea este ca nu ne mai intelegem deloc si nu as vrea sa ma trezesc cu probleme. Mai am o intrebare : pct de lucru este deschis intr-un spatiu al asociatului(cu contract de inchiriere)( unde mai fctioneaza alta firma de-a lui).... problema este ca desi am suspendat activitatea firmei pe 3 ani el nu vrea sa reziliem contractul de inchiriere! Ce ma sfatuiti sa fac? ......inca ceva... toate actele + stampila soc. sunt la el!!! Sunt disperata si nu stiu ce sa fac! Va rog, ajutati-ma!!!
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 22:18, 10 Decembrie 2009
Daca sunteti proprietarul bunului (comodant) nu este nici un fel de problema sa reziliati contractul, pe cale amiabila sau judiciara. Veti notifica asociatului dvs. ca solicitati rezilierea contractului precum si schimbarea sediului social al societatii.. Legat de pct. de lucru ma gandesc ca cea mai buna solutie e sa renuntati la partile sociale in favoarea lui sau a altei persoane....
Multumesc pt raspuns! Pot cesiona partea mea unei terte persoane fara a avea acordul asociatului????
sigur, puteti cesiona fara acordul asociatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat sau inchiriere Badger Badger Daca la infintarea SC spatiul a fost pus la dispozitie SC printr-un contract de comodat, pt ca aceiasi SC sa se treca de la comodat la inchiriere in acelasi ... (vezi toată discuția)
Cum il pot obliga sa-si mute sediul social de la sediul cabinetului de avocatura cristina1980 cristina1980 Buna ziua, Am incheiat un contract de asistenta juridica in vederea stabilirii sediului social pentru o societate in curs de infiintare. Asociatul (unic) nu a ... (vezi toată discuția)