avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum il pot obliga sa-si mute sediul social de la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum il pot obliga sa-si mute sediul social de la sediul cabinetului de avocatura

Buna ziua,
Am incheiat un contract de asistenta juridica in vederea stabilirii sediului social pentru o societate in curs de infiintare. Asociatul (unic) nu a mai platit pretul stabilit pentru fiecare luna si as dori sa stiu ce posibilitati am sa-l oblig sa-si mute sediul, avand in vedere ca nu este cetatean roman si nu prea vine prin romania. Societatea respectiva nu functioneaza iar facturile i le trimit in fiecare luna pe e-mail.
Ce posibilitati am macar sa nu mai aibe sediul social la cabinetul meu de avocatura.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:26, 14 Septembrie 2009
Trebuie sa reziliati contractul dar e destul de multa bataie de cap.
De ce nu ati luat toti banii inainte?
Trebuie sa mergeti si la ORC.#-o
Ideea e ca nu de bani imi fac probleme, asta e mi-am luat gandul de la ei, tot ce vreau este ca aceasta societate sa-si mute sediul. vreau sa stiu daca exista o posibilitate prin care as putea cere acest lucru direct la ORC, pot radia soc, pot depune plangere pentru sediu fictiv.
E bine daca il notific pe asociat ca voi depune cerere de radiere a soc sale in cazul in care nu-si muta sediul societatii?, sau pot face asta si fara o notificare prealabila?
Parerea mea este ca prin instanta veti rezolva problema.
Nu direct la ORC.
Judecatorul delegat nu are ce face.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Reziliati contractul de inchiriere , comodat, etc-dupa caz, cu societatea respectiva, apoi mergeti la ORC si depuneti cerere de radiere a sediului.
Cred ca instanta e cea mai buna solutie pentru ca de rezilierea nu ma ajuta cu nimic va avea sediul expirat si degeaba pana la mutarea in alta locatie va figura tot la cabinetul meu.
Deci in concluzie nu il poti radia pur si implu.......

Alte discuții în legătură

Firma suspendata- dilema sediu? kasha kasha Intrebare: O firma cu activitatea suspendata la registrul comertului din iulie 2009, are ca sediu social un apartament inchiriat. Ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat reziliat - mentiune la orc sonvie sonvie Buna seara. Am cautat in tot forumul cu discutii referitoare la societati comerciale, dar nu am gasit nimic concret, asa ca va rog sa ma ajutati cu detalii ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Un s.r.l. cu asociat unic cesioneaza toate partile sociale pe care le detine. Se opereaza la Registrul comertului aceasta modificare. Sediul social ... (vezi toată discuția)