avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Activitate obregia

Activitate obregia

Daca ma poate ajuta cineva, as vrea sa stiu daca pot exporta(vinde) fie in spatiul comunitar si extracomunitar produse facute de mine ca persoana fizica (este prevazut in vreo lege?) sau neaparat PFA (daca PFA isi poate exporta produsele)?
Multumesc anticipat.
Am mai aflat cate ceva: este vorba de monitorizarea programului de achizitii publice. Formularul pe care l-am gasit la Rentrop si Straton cuprinde cod cpv, obiect, canti, val estim (cele din program achiz anual) si apoi se completeaza cu cantit achiz, valoare, plata efectuata.
Mi se cere sa fac o procedura pentru cum voi lucra acest formular: vine la mine copie contrac, factura, cer la contab docum de plata.
Ceea ce nu stiu acum daca trec numai produsele/serv.. la care s-a intocmit contract, sau si cele fara contract, adica facturi/bonuri fiscale.(Avem numai achizitii directe care majoritatea nu vor avea contracte)
Deci nu ma pricep sa fac procedura si trec toate cumparaturile. Poate o insiruire a operatiilor: iau de la contab factura, modul de plata, de la juridic nr.ctr si completez rubricile?
Orice mic sfat il voi aprecia.
Multumesc.
Am primit ca sarcina monitorizarea achizitiilor pe care le face institutia. Am gasit un formular, dar as dori sa ma ajute cineva care se ocupa de monitorizare, cu un mod de lucru, procedura.
Sunt doar achizitii directe. Trebuie cuprinse in formular numai cele cu contract incheiat sau toate cumparaturile (doar cu facturi, bonuri fiscale..)
As putea gasi undeva , ceva care sa ma inspire cat de putin?
Multumesc anticipat!
Ca incepator in achizitii va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: un furnizor de produse nu mai poate onora restul de produse pe acest an caci din motive economice a suspendat activitatea pe durata determinata. A comunicat numele unei firme care va furniza restul de produse nelivrate in conditiile mentinerii preturilor.
Avand acordul celor trei parti, cum procedez cu contractul existent? Se face alt contract cu cealalta firma pentru produsele nelivrate? OUG 34/2006 permite, sau incep o noua achizitie (sunt valori care se incadreaza la achiz. directa, cu prospectare de piata)
Multumesc anticipat!