avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Transfer obligatii contract catre un tert
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Transfer obligatii contract catre un tert

Ca incepator in achizitii va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: un furnizor de produse nu mai poate onora restul de produse pe acest an caci din motive economice a suspendat activitatea pe durata determinata. A comunicat numele unei firme care va furniza restul de produse nelivrate in conditiile mentinerii preturilor.
Avand acordul celor trei parti, cum procedez cu contractul existent? Se face alt contract cu cealalta firma pentru produsele nelivrate? OUG 34/2006 permite, sau incep o noua achizitie (sunt valori care se incadreaza la achiz. directa, cu prospectare de piata)
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 15:10, 4 Octombrie 2013
Anulati contractul pentru neindeplinirea obligatiilor si organizati alta procedura.

OUG 34/2006 ART. 204^1

Într-un contract de achiziţie publică este permisă doar cesiunea creanţelor născute din acel contract, obligaţiile născute rămânând în sarcina părţilor contractante, astfel cum au fost stipulate şi asumate iniţial.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea ritamaria ritamaria este permisa cesiunea unei parti de lucrari dintr-un contract de achizitie publlica? un partea contractanta - liderul de grup cesioneaza o parte din contractul ... (vezi toată discuția)
Cesiunea intr-un contract de lucrari kay kay Buna ziua, Avand in vedere existenta unei clauze de cesiune intr-un contract de lucrari, in care se specifica in mod expres ca Executantul nu poate sa ... (vezi toată discuția)
Subcontractant la cesionar olan_andreea olan_andreea Buna ziua, In urma incheierii unui contract de lucrari cu o primarie, executantul a facut un contract de cesiune cu firma X. In ce conditii poate incheia o ... (vezi toată discuția)