e posibil recurs la divort, ? fara cerere accesorie unde se poate.
Buna Rop Mihaela, eu am terminat anul acesta si am sustinut examenul de primire in profesie. la inceputul anului IV, mi-am cumparat credeam eu cele mai bune carti insa la examenul de barou m am inselat, in sensul ca la penal majoritatea invatau dupa Udroiu ca si mine insa se contrazice in tot ceea ce spune, astfel k si baremul de la penal general si special a fost cu totul altfel...la fel si la proc. penala.
Tot la examenul de intrare in barou am aflat de la alti candidati care dadeau a 2 sau a 3 oara k la proc. civila se invata dupa Traian Briciu si Ciobanu( eu despre traian briciu nici nu stiam k are vreo carte..) , insa cartea lor este foarte grea, eu am invatat dupa MIhaela Tabarca si o intelegeam, dar aici nu se invata dupa cine iti place sau intelegi , aici trebuie sa inveti dupa cine se corecteaza....cu toate ca in bibliografie nu specifica dupa ce autori trebuie sa studiem...cred mai mult k sigur k anul viitor se va da dupa NCPC, au aparut deja carti...la civil partea generala se invata dupa G.Boroi, este cel mai bun, insa am inteles k briciu il contrazice pe boroi...( este bine k tu nu sustii examenul in Buc), la dr. reale, unii invata dupa Corneliu Barsan, care este foarte bun, insa eu tot dupa Boroi, pt k este pe subiect. la contracte nu stiu ce sa- ti recomand, eu am Liviu Stanciulescu, insa nu este grozav...la mosteniri apare cartea lui FR.Deak si romeo popescu pe NCC, foarte buna, o sa o cumpar si eu...la penal general iti recomand C. Mitrache, iar partea speciala as spune eu Pascu sau Tudorel Toader...dar nu Udroiu, iar la proc. penala iti recomand tratatele lui Neagu, sunt f bune...iar la organizarea profesiei de avocat trebuie sa inveti legea, statutul si codul deontologic al avocatilor. eu am cumparat cartea Ligiei Catuna, este foarte buna, are kiar si teste dupa fiecare capitol...
Eu nu stiu daca voi mai da anul viitor examenul, sunt putin dezamagita si nehotarata....sunt multumita k in 2 luni am invatat toata materia pt barou, am trecut de prima proba si am scris si la subiectele de sinteza..acum astept rezultatele. trebuie sa inveti 8-9 ore pe zi pt acest examen...eu asa am invatat, insa nu poti retine absolut tot...este f multa materie....mult succes!