avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate maraispas2

Activitate maraispas2

multumesc mult pentru raspuns, d-na avocatStoica Ioana. sa inteleg ca ma judec in instantel romane indiferent de cand sunt cu copilul in Romania sau trebuie sa am 3 luni pana introduc actiunea?
va rog , daca ma puteti ajuta cu raspunsul si la celelate intrebari

1Unde introduc actiunea? cat este taxa de timbru?

2 ce fac daca nu imi da acordul pentru transcrierea certificatului?pot sa cer pin instanta si asta?

Răspuns la discuția Rog ajutor, nu stiu ce sa fac
da . asa mi-au cerut de la primarie. ei justifica ca vor acordul lui in legatura cu stabilirea domiciliului copilului aici la mine.

va rog daca se poate sa-mi raspundeti si la celelate intrebari
Subiect: Copil nascut in Italia cu tata italian
am trait in Italia in concubinaj cu un cetatean italian casatorit. eram amandoi medici la acelasi spital in Italia. am nascut un copil care are acum 4 ani pe care el l-a recunoscut inca de la nastere. deoarece sotia lui a aflat iar el nu vrea sa divorteze relatia noastra s-a rupt si , din august anul acesta am revenit in Romania cu copilul avand si procura de la el sa scot copilul din Italia.
mi-am gasit aici de lucru la o clinica privata , motiv pentru care nu doresc sa ma mai intorc. Am si o casa in BucurestiVa rog sa ma ajutati
1.El ma ameninta ca daca nu ma intorc in Italia face proces de rapire. e posibil?unde se judeca ?
2. Am incercat sa-i fac transcrierea certificatului de nastere al copilului insa mi se cere acordul lui, pe care refuza sa mi-l dea. ce pot face , deoarece doresc sa inscriu copilul la gradinita , medic.
3. Pot promova actiune in instanta impotriva lui pentru stabilirea domiciliului copilului la mine ?
4. Unde introduc actiunea? cat este taxa de timbru?
5. Copilul este cetatean roman?

subliniez ca el este cetatean italian.

Răspuns la discuția Contractul de vizionare
si eu am trecut printr-o situatie similara. am scapat doar pentru ca am consultat din timp un avocat si a rezolvat situatia
am trait in Italia in concubinaj cu un cetatean italian casatorit. eram amandoi medici la acelasi spital in Italia. am nascut un copil care are acum 4 ani pe care el l-a recunoscut inca de la nastere. deoarece sotia lui a aflat iar el nu vrea sa divorteze relatia noastra s-a rupt si , din august anul acesta am revenit in Romania cu copilul avand si procura de la el sa scot copilul din Italia.
mi-am gasit aici de lucru la o clinica privata , motiv pentru care nu doresc sa ma mai intorc. Am si o casa in BucurestiVa rog sa ma ajutati
1.El ma ameninta ca daca nu ma intorc in Italia face proces de rapire. e posibil?unde se judeca ?
2. Am incercat sa-i fac transcrierea certificatului de nastere al copilului insa mi se cere acordul lui, pe care refuza sa mi-l dea. ce pot face , deoarece doresc sa inscriu copilul la gradinita , medic.
3. Pot promova actiune in instanta impotriva lui pentru stabilirea domiciliului copilului la mine ?
4. Unde introduc actiunea? cat este taxa de timbru?
5. Copilul este cetatean roman?

subliniez ca el este cetatean italian.