Faza interesanta este ca cel care a dat telefonul a fost identificat ca si fiind mr. viceprimar, pe care l-am vizitat ulterior cu extrasul CF in mana. Dansul, impreuna cu arhitectul de la primaria mi-au aratat o lista de la ADS (domeniile statului) pe care figureaza parcela din care face parte terenul pe care il detin. Au intrebat de vecinii de prin zona, cum ca aceia nu sunt inregistrati pe la primarie si nu platesc impozit.
Ei au de gand sa dea parcela respectiva (toata) la o persoana care are de recuperat teren de la primarie insa primaria nu mai are loturi libere.
Mie personal mi se pare o aberatie sa faci un asemenea gest, dar in tara noastra minunata pot sa ma astept la orice.
Sa inteleg ca CF-ul echivaleaza cu un titlu de proprietate?
Ma confrunt cu o problema ciudata. Am fost sunat de la primaria satului in care am un teren intravilan, cumparat in baza unui contract de cumparare-vanzare in 2006, cum ca parcela pe care se afla terenul a fost restituita care sat de A.D.S. iar acum primaria ar dori sa emita titlu de proprietate pe acea parcela si s-o dea la o persoana.
Sunt inscris in CF, al 3-lea proprietar din 91 incoace, am depus documentatia la primarie imediat dupa cumparare, de atunci platesc impozit.
Exista totusi posibilitatea ca primaria sa dea terenul la altcineva, iar acea persoana sa vina peste mine sa ma dea afara??? Cei de la primarie zic ca au mai avut cazuri similare...
Am citit legea 67/2006 privind protectia angajatilor in cazul fuziunii/cesiunii de intrprinderi, insa cred ca aceasta nu se refera la situatia in care ma aflu. O descriu din nou: la initiativa proprietarului, compania la care lucrez trebuie sa-si reduca personalul de birou cu 50 % (se accepta si reducerea costurilor cu acelasi procent). Nu vad cum s-ar ajunge la o solutie decit prin concedieri masive.
Intrebarea era, daca se ajunge acolo, ce fel de drepturi poate sa aiba un angajat, indiferent de functie (secretara, inginer, manager, etc).
Am mai multe intrebari: in cazul in care o societate cu capital privat (SRL) doreste disponibilizarea unui grup de angajati, mai putini decit limita pentru disponibilizarile colective, din motive de restructurare/reorganizare, ce fel de drepturi au acesti angajati ? Ma gindesc aici la plati compensatorii/contestatii etc. Daca in acest grup se afla si manageri, carora le-a fost interzis sa fie membri de sindicat, se aplica aceleasi reguli? Ce se intampla daca contractul colectiv de munca nu prevede cazuistica pentru concedierea colectiva?