avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate ofely

Activitate ofely

Buna seara,

Am un apartament in care locuieste o doamna de vreo 7 ani. Intre mine si doamna am facut contracte de comodat, in fiecare an, dar fara a fi inregistrate la notariat. Doamna este luata in spatiu de vreo 2 ani. In urma cu vreo 5 ani, am facut un contract de inchiriere pe care l-am inregistrat la finante (am achitat si impozitul pe venit pentru acele 3 luni), iar de atunci doar contracte de comodat. Nu primesc chirie si voiam sa stiu daca au aparut modificari legislative referitoare la incheierea contractelor de comodat (este necesara incheierea contractului la notariat sau este suficient sa incheiem contractul intre parti?)
Buna ziua,
Am urmatoarea speta: in urma unui imprumut bancar neachitat, creanta a fost vanduta de banca unei societati de recuperari. Societatea de recuperari a apelat la un executor pentru a recupera datoriile. Imprumutul a fost girat cu un imobil si cu veniturile a 2 persoane. Executorul s-a indreptat asupra veniturilor celor 2 giranti. Urmare acestui fapt, unul dintre giranti a contestat in instanta executarea prin poprire si a avut castig de cauza in tribunal. Intrebarea mea este urmatoarea: Celalalt girant poate obtine anularea popririi pe baza sentintei primite de primul girant, fara a mai contesta si el executarea prin poprire in instanta?
Daca da, va rog sa-mi indicati si baza legala
Va multumesc anticipat