avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O sentinta irevocabila se poate aplica si altei ...
Discuție deschisă în Executare silită

O sentinta irevocabila se poate aplica si altei persoane aflata in aceeasi situatie?

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: in urma unui imprumut bancar neachitat, creanta a fost vanduta de banca unei societati de recuperari. Societatea de recuperari a apelat la un executor pentru a recupera datoriile. Imprumutul a fost girat cu un imobil si cu veniturile a 2 persoane. Executorul s-a indreptat asupra veniturilor celor 2 giranti. Urmare acestui fapt, unul dintre giranti a contestat in instanta executarea prin poprire si a avut castig de cauza in tribunal. Intrebarea mea este urmatoarea: Celalalt girant poate obtine anularea popririi pe baza sentintei primite de primul girant, fara a mai contesta si el executarea prin poprire in instanta?
Daca da, va rog sa-mi indicati si baza legala
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:29, 11 Octombrie 2013
Fiecare girant va avea propriul proces de contestare si blocare a popririi.
Sentinta obtinuta de primul ii va servi celuilalt ca precedent.
Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
In mod normal trebuie un proces separat.
Trebuie analizata hotararea instantei ca sa aflati exact desi de principiu trebuie u nou proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant g_p g_p Mama a girat un imprumut si asa cum se intampla, de obicei, bineinteles ca acum e buna de plata...respectivul nu si-a platit ratele si acum mama e buna de ... (vezi toată discuția)
Executare spike888 spike888 buna ziua!eu si cu inca o colega am girat o alta colega de serviciu cu un credit car intre timp persoana pe care am girat nu a mai platit ratele la car si ... (vezi toată discuția)
Girant - solutii pentru a nu plati coroiucristina94 coroiucristina94 Mama mea si inca cineva au stat giranti la o colega de serviciu si aceasta a plecat din tara.mi-a venita acasa o scrisoare in care scria ca trebuie sa achite o ... (vezi toată discuția)