avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant - solutii pentru a nu plati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant - solutii pentru a nu plati

Mama mea si inca cineva au stat giranti la o colega de serviciu si aceasta a plecat din tara.mi-a venita acasa o scrisoare in care scria ca trebuie sa achite o suma pt ca nu a fost achitata de cel care a facut credit.tin sa precizez ca mama a fost internata deoarece are probleme mintale.cand s-a angajat la locul actual de munca a dus adeverinta de la medicul de familie in care scria ca este depresiva.vreau sa stiu ce trebuie facut sa renunte si sa nu mai fie girant,daca se poate face ceva in cazul acesta.astept raspuns cat mai repede.multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Din pacate mama dumneavoastra, impreuna cu celalalt girant, sunt buni de plata.
Va trebui sa va intoarceti ulterior cu actiune impotriva giratei pentru recuperarea banilor.
Av. Gabriel Klein Kiritescu
daca trece tot pe numele meu si nu mai are niciun bun,ce se intampla?
I se va pune poprire pe salariu/pensie, in cuantum de 1/3 din veniturile nete lunare.

Se pot anula si contractele de vanzare sau donatie facute catre dvs, daca se va dovedi ca sunt facute in detrimentul creditorilor.
Contractele perfectate pot fi desfiintate, prin actiunea pauliana (revocatorie ) daca lezeaza interesele creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O sentinta irevocabila se poate aplica si altei persoane aflata in aceeasi situatie? ofely ofely Buna ziua, Am urmatoarea speta: in urma unui imprumut bancar neachitat, creanta a fost vanduta de banca unei societati de recuperari. Societatea de recuperari ... (vezi toată discuția)
Act donatie larisa61 larisa61 In anul 2011 am cumparat un apartament de la cumnatul meu,am mers la notar sa facem actele si pentru a plati mai putin am facut act de donatie in loc de act ... (vezi toată discuția)
Cum pot să dau / vând copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca Moise Ana Moise Ana Cum pot să dau vînd copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca care ne a vîndut apartamentul si ne judecăm? (vezi toată discuția)