avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat persoane fizice

Buna seara,

Am un apartament in care locuieste o doamna de vreo 7 ani. Intre mine si doamna am facut contracte de comodat, in fiecare an, dar fara a fi inregistrate la notariat. Doamna este luata in spatiu de vreo 2 ani. In urma cu vreo 5 ani, am facut un contract de inchiriere pe care l-am inregistrat la finante (am achitat si impozitul pe venit pentru acele 3 luni), iar de atunci doar contracte de comodat. Nu primesc chirie si voiam sa stiu daca au aparut modificari legislative referitoare la incheierea contractelor de comodat (este necesara incheierea contractului la notariat sau este suficient sa incheiem contractul intre parti?)
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
ofely, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:14, 14 Noiembrie 2016
Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit.
Nu este obligatoriu autentificarea lui la un notar.
Buna dimineata,
Cotractul de comodat nu trebuie autentificat si nu trebuie inregistrat fa Finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model (corect )de contract de comodat luminik luminik As vrea sa-mi dea cineva avizat un model de contract de comodat .Mentionez urmatoarele:Vreau sa infiintez o asociatie si o sa aiba sediul intr-o camera din ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat locuinta OIL OIL DACA INCHEI IN CONTRACT COMODAT LOCUINTA IN CALITATE DE COMODANT, AM OBLIGATIA INREGISTRARII LA FISC ? ACESTUI CONTRACT II TREBUIE NEAPARAT AVIZUL NOTARULUI ? (vezi toată discuția)