avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... CONTRACT DE COMODAT LOCUINTA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

CONTRACT DE COMODAT LOCUINTA

DACA INCHEI IN CONTRACT COMODAT LOCUINTA IN CALITATE DE COMODANT, AM OBLIGATIA INREGISTRARII LA FISC ?
ACESTUI CONTRACT II TREBUIE NEAPARAT AVIZUL NOTARULUI ?
Cel mai recent răspuns: OIL , utilizator 07:54, 2 Septembrie 2011
NU..
Contractul de comodat se incheie intre parti cu titlu gratuit si drept de folosinta pe o perioada de timp.Doar contractele de inchiriere pentru care se plateste o chirie se inregistreaza la finante si in afta unui notar..poate va lumuriti mai bine cu acest link.
[ link extern ]
In cazul in care comodatarul este o societate comerciala iar contractul se incheie in scopul inregistrarii sediului social sau al unui sediu secundar al societatii, este necesara inregistrarea contractului la adm. financiara in raza teritoriala a cereia se afla respectivul spatiu in vederea obtinerii urmatoarelor documente:
-adeverinta privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social sau secundar
-certificat pentru spatiul cu destinatie de sediu social sau secundar
Contractul de comodat este "fara pret", deci este un imprumut de folosinta a bunului cu titlu gratuit, prin urmare nu se inregistreaza la fisc intrucit nu se realizeaza venituri ce ar putea fi impozitate.
Nu este obligatoriu ca acest contract sa fie incheiat la notariat.
VA MULTUMESC MULT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat geta2011 geta2011 Buna ziua, Sediul unei firme nou infiintata va fi intr-un imobil ipotecat de banca. Se intocmeste contract de comodat? Trebuie sa cer si bancii acordul? ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat se inregistreaza obligatoriu la fisc? rreelli rreelli buna ziua, am o curiozitate! contractul de comodat e obligatoriu de inregistrat la fisc? va multumesc! (vezi toată discuția)
Comodat sediu infiintare firma pe site onrc inregistrat la fisc!! ContSters14976 ContSters14976 Salutare, se pare ca in ultima vreme, daca am lipsit de la ONRC au aparut reguli noi. Am constatat pe siteul lor in lista cu actele necesare la constituire ... (vezi toată discuția)