avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate valig

Activitate valig

Sunt angajata la o societate comerciala privata cu specific medical (cu contract de munca pe durata nedeterminata), iar in perioada februarie 2006-decembrie 2006 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, acordat in conditiile OUG 148/2005. Anterior acestui concediu am beneficiat de concediul legal de maternitate de 126 de zile.

In perioada in care m-am aflat in situatiile sus-mentionate, la unitatea la care sunt angajata au avut loc 3 indexari ale salariului de cate 5% fiecare (1 in 2005 si 2 in 2006), prevazute in contractul colectiv de munca (se prevad 2 indexari de 5% pe an), de care eu nu am beneficiat.

As dori sa aflu legalitatea neacordarii acestor drepturi, avand in vedere ca procentul mentionat s-a aplicat la toti angajatii "prezenti la program" la fel (nediferentiat). Exista posibilitatea "recuperarii" acestor drepturi si daca da, in ce mod trebuie procedat?

Cu multumiri,
Andra G

P.S. CCM 2007-2010 unic se aplica si de catre societatile comerciale private?
Sunt angajata la o societate comerciala privata cu specific medical (cu contract de munca pe durata nedeterminata), iar in perioada februarie 2006-decembrie 2006 am beneficiat de concediu pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, acordat in conditiile OUG 148/2005. Anterior acestui concediu am beneficiat de concediul legal de maternitate de 126 de zile.

In perioada in care m-am aflat in situatiile sus-mentionate, la unitatea la care sunt angajata au avut loc 3 indexari ale salariului de cate 5% fiecare (1 in 2005 si 2 in 2006), prevazute in contractul colectiv de munca (se prevad 2 indexari de 5% pe an), de care eu nu am beneficiat.

As dori sa aflu legalitatea neacordarii acestor drepturi, avand in vedere ca procentul mentionat s-a aplicat la toti angajatii "prezenti la program" la fel (nediferentiat). Exista posibilitatea "recuperarii" acestor drepturi si daca da, in ce mod trebuie procedat?

Cu multumiri,
Andra G

P.S. CCM 2007-2010 unic se aplica si de catre societatile comerciale private?