avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indexari salariu pe timpul concediului pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indexari salariu pe timpul concediului pentru cresterea copilului

Sunt angajata la o societate comerciala privata cu specific medical (cu contract de munca pe durata nedeterminata), iar in perioada februarie 2006-decembrie 2006 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, acordat in conditiile OUG 148/2005. Anterior acestui concediu am beneficiat de concediul legal de maternitate de 126 de zile.

In perioada in care m-am aflat in situatiile sus-mentionate, la unitatea la care sunt angajata au avut loc 3 indexari ale salariului de cate 5% fiecare (1 in 2005 si 2 in 2006), prevazute in contractul colectiv de munca (se prevad 2 indexari de 5% pe an), de care eu nu am beneficiat.

As dori sa aflu legalitatea neacordarii acestor drepturi, avand in vedere ca procentul mentionat s-a aplicat la toti angajatii "prezenti la program" la fel (nediferentiat). Exista posibilitatea "recuperarii" acestor drepturi si daca da, in ce mod trebuie procedat?

Cu multumiri,
Andra G

P.S. CCM 2007-2010 unic se aplica si de catre societatile comerciale private?
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 21:36, 5 Februarie 2007

Sunt angajata la o societate comerciala privata cu specific medical (cu contract de munca pe durata nedeterminata), iar in perioada februarie 2006-decembrie 2006 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, acordat in conditiile OUG 148/2005. Anterior acestui concediu am beneficiat de concediul legal de maternitate de 126 de zile.

In perioada in care m-am aflat in situatiile sus-mentionate, la unitatea la care sunt angajata au avut loc 3 indexari ale salariului de cate 5% fiecare (1 in 2005 si 2 in 2006), prevazute in contractul colectiv de munca (se prevad 2 indexari de 5% pe an), de care eu nu am beneficiat.

As dori sa aflu legalitatea neacordarii acestor drepturi, avand in vedere ca procentul mentionat s-a aplicat la toti angajatii "prezenti la program" la fel (nediferentiat). Exista posibilitatea "recuperarii" acestor drepturi si daca da, in ce mod trebuie procedat?

Cu multumiri,
Andra G

P.S. CCM 2007-2010 unic se aplica si de catre societatile comerciale private?

In conditiile in care in CCM nu sunt prevazute anumite conditii pentru a beneficia de acele sporurui pe care tu nu le indeplinesti de ex. prezenta la serv, depasirea target-ului, etc., neacordarea si tie a acestora este nelegala, nu are nici un temei legal.

CCMN 2007-2010 se aplica si soc. private.
In perioada cat ati fost in concediu crestere copil contractul de munca a fost suspendat, deci nu poate suferi modificari. La reluarea activitatii vi se acorda un salariu conform grilei de salarizare din momentul respectiv ( sau un salariu renegociat, care poate fi identic cu salariul avut inainte de suspendare, cu conditia sa nu fie sub limita prevazuta de lege).
Si da, CCM la nivel national este aplicabil si societatilor cu capital privat :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indexari salariu pe timpul concediului pentru ingrijirea copilului valig valig Sunt angajata la o societate comerciala privata cu specific medical (cu contract de munca pe durata nedeterminata), iar in perioada februarie 2006-decembrie ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator b_anyela b_anyela buna ziua, Este adevarat ca angajatorul trebuie sa plateasca o prima de nastere mamei, cuantumul fiind un salar mediu pe unitate. Stiu ca aceasta chestiune ... (vezi toată discuția)
Ccm aplicabil dupa transferul intreprinderii titi6220 titi6220 in perioada de 12 luni prevazuta de legea 67/2006 , perioada in care reprezentantii salariatilor transferati nu au voie sa negocieze clauzele CCM aplicabil , ... (vezi toată discuția)