avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate convoyeur2004

Activitate convoyeur2004

Multumesc....................Stima
Buna ziua : primesc pensia pe card ( in lei )...........daca am o suma suficienta in lei pe card pot cumpara ( sa zicem 3000 ) euro de la ATM ?...............banca este Raiffeisen
Buna seara.Pensionar limita de varsta.Intreb :
- daca am depus la CNPP Bucuresti adeverintele de la angajatori cu perioadele cand am lucrat la ei cu contract mi se considera vechime in munca(contributivitate) sau stabilitate sau necontributivitate?
Intreb pt. ca eu nu stiu daca angajatorii au platit toti partea de impozit,cas sau cass sau altele conf legii ?
Multumesc pt.raspuns.
Corect tot ce mi-ati raspuns, dar apare o mare problema : Vanzatoarea(proprietara garsonierei din Bucuresti)este romanca stabilita in Italia (de cativa ani sta acolo-probabil ca si buletinul ei este acum de Italia)si va veni in Romania,la notarul ales de mine,si,la notar se va intocmi actul de V-C pe care-l vom semna toti trei...apoi noi(eu si fata mea)vom face transferul sumei prin BANCA in contul vanzatoarei
DAR : mare atentie = vanzatoarea are cont bancar la Intesa San Paolo - Italia, deci inseamna ca noi vom transfera suma in euro in afara Romaniei, asta echivaland cu scoaterea din Romania a unei sume mai mari de 10.000 euro cat permite legea in Romania.
E permis asa ceva? Care ar fi solutia acestei probleme ? Nu cumva TREBUIE NEAPARAT ca vanzatoarea sa-si faca aici in Romania un cont in euro unde voi putea face apoi transferul intregii sume ( 53.000 euro),aceasta insemnand ca EU nu scot din Romania mai mult de 10.000 euro.? Bineinteles ca dupa transferul validat in contul ei de Romania pe noi nu ne mai intereseaza cum scoate ea banii din Romania deoarece am iesit din circuit.
Scuzati intrebarea stupida dar nu vreau sa incalc vreo lege prin necunoasterea ei... Multumesc anicipat si un Craciun linistit tuturora.
Stima.

- eliminare puncte de suspensie inutile, care îngreunează mult citirea/cursivitatea textului -
Eu impeuna cu fata mea (majora) dorim sa cumparam o garsoniera.Intreb:
1-putem trece pe actul de V-C numele meu dar si al fetei mele?
2-putem specifica in actul de V-C participatia fiecaruia la achitarea pretului garsonierei ( de exemplu eu=35000 euro si ea=20000euro ) ?
3-la notar pot da banii cash (in mana) vanzatorului,adica cei 55000 euro cash?
4-dupa perfectarea actelor de V-C , la plata impozitului pe casa se vor emite doua facturi (note de plata)?.......una pe numele meu si alta pe numele fetei?
Precizare: intrebarea nr.3 am pus-o deoarece cei 55000 euro depasesc suma de 10000 euro permisi pentru tranzactie-cash,asa cum prevede azi legea,parca asa am vazut pe net.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Stima.
Multumesc celor care mi-au raspuns.
Revin insa cu un AMANUNT f. important : am spus ca imi este ruda (FRATE) deci am 1001 de motive sa aflu daca mai traieste sau nu...................
Rog si alte pareri la posibilitatile reale de a da de urma lui.............
Doamne ajuta!!!
Buna ziua,
Cum pot gasi o persoana plecata pe timpul lui Ceausescu,in 1985,in Germania,in excursie si ramasa acolo ?In ultimii patru ani nu mai reusesc sa o contactez decat pe mail,dar la mail poate raspunde orice persoana.Mentionez ca nu am nici un act al acelei persoane,dar cunosc nume,prenume,data nasterii,am poze si cateva scrisori cu adresa de prin anii 1990.Sunt ingrijorat pentru ca,fiindu-mi ruda,ma tem sa nu fi patit ceva.Multumesc anticipat.
Stima.