Eu impeuna cu fata mea (majora) dorim sa cumparam o garsoniera.Intreb:
1-putem trece pe actul de V-C numele meu dar si al fetei mele?
2-putem specifica in actul de V-C participatia fiecaruia la achitarea pretului garsonierei ( de exemplu eu=35000 euro si ea=20000euro ) ?
3-la notar pot da banii cash (in mana) vanzatorului,adica cei 55000 euro cash?
4-dupa perfectarea actelor de V-C , la plata impozitului pe casa se vor emite doua facturi (note de plata)?.......una pe numele meu si alta pe numele fetei?
Precizare: intrebarea nr.3 am pus-o deoarece cei 55000 euro depasesc suma de 10000 euro permisi pentru tranzactie-cash,asa cum prevede azi legea,parca asa am vazut pe net.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Stima.
Puteti cumpara pe cote parti casa, în funcție de contribuție.
Veti achita prin banca.
Fiecare va depune pe rol cota sa și va plati impozit cf cotei de proprietate
Nu puteți da banii chaș vânzătorului în mână la notar, trebuie să-i depuneți în contul lui bancar.
Cahitanța de la bancă trebuie să o depuneți la notar.
Dvs. si fiica dumneavoastra veti fi coproprietari, bunul dobandit va fi proprietate comuna, pe cote -parti ideale, abstracte, matematice.
Astfel, in functie de optiunea dumneavoastra, dar si de constributia la plata pretului, cotele parti pot fi egale (fiecare poate detine o cota de 1/ 2, din dreptul de proprietate ), sau diferentiate (dvs. puteti avea o cota de 2/ 3, iar fiica dvs. o cota de 1/ 3 din dreptul de proprietate, spre exemplu ).
Plata pretului trebuie facuta intr-un cont bancar.
Ea poate fi facuta si prin intermediul aplicatiilor bancare.
Fiecare coproprietar va fi obligat la plata impozitelor si a taxelor aferente imobilului.
Corect tot ce mi-ati raspuns, dar apare o mare problema : Vanzatoarea(proprietara garsonierei din Bucuresti)este romanca stabilita in Italia (de cativa ani sta acolo-probabil ca si buletinul ei este acum de Italia)si va veni in Romania,la notarul ales de mine,si,la notar se va intocmi actul de V-C pe care-l vom semna toti trei...apoi noi(eu si fata mea)vom face transferul sumei prin BANCA in contul vanzatoarei
DAR : mare atentie = vanzatoarea are cont bancar la Intesa San Paolo - Italia, deci inseamna ca noi vom transfera suma in euro in afara Romaniei, asta echivaland cu scoaterea din Romania a unei sume mai mari de 10.000 euro cat permite legea in Romania.
E permis asa ceva? Care ar fi solutia acestei probleme ? Nu cumva TREBUIE NEAPARAT ca vanzatoarea sa-si faca aici in Romania un cont in euro unde voi putea face apoi transferul intregii sume ( 53.000 euro),aceasta insemnand ca EU nu scot din Romania mai mult de 10.000 euro.? Bineinteles ca dupa transferul validat in contul ei de Romania pe noi nu ne mai intereseaza cum scoate ea banii din Romania deoarece am iesit din circuit.
Scuzati intrebarea stupida dar nu vreau sa incalc vreo lege prin necunoasterea ei... Multumesc anicipat si un Craciun linistit tuturora.
Stima.
- eliminare puncte de suspensie inutile, care îngreunează mult citirea/cursivitatea textului -