avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu impreuna cu fata mea (majora) dorim sa cumparam o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu impreuna cu fata mea (majora) dorim sa cumparam o garsoniera.Intreb: ...

Eu impeuna cu fata mea (majora) dorim sa cumparam o garsoniera.Intreb:
1-putem trece pe actul de V-C numele meu dar si al fetei mele?
2-putem specifica in actul de V-C participatia fiecaruia la achitarea pretului garsonierei ( de exemplu eu=35000 euro si ea=20000euro ) ?
3-la notar pot da banii cash (in mana) vanzatorului,adica cei 55000 euro cash?
4-dupa perfectarea actelor de V-C , la plata impozitului pe casa se vor emite doua facturi (note de plata)?.......una pe numele meu si alta pe numele fetei?
Precizare: intrebarea nr.3 am pus-o deoarece cei 55000 euro depasesc suma de 10000 euro permisi pentru tranzactie-cash,asa cum prevede azi legea,parca asa am vazut pe net.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Stima.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:32, 24 Decembrie 2023
Nu faceți nicio ilegalitate, cumparati o casa și platiti banii în contul scris un contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Plata cash la notar ana_mar1a ana_mar1a Buna ziua, La cumpararea unui teren, se poate face plata la notar cash, in euro? Daca da, exista o limita, un plafon maxim? In eventualitatea in care ... (vezi toată discuția)
Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 ... mitabiciclista mitabiciclista Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 de euro de trei cumparatori sot ,sotie si fiul majjor in varsta de 23 de ani in cote egale de 1/3 ... (vezi toată discuția)