avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate Commercium

Activitate Commercium

Răspuns la discuția Plata salarii restante
Va multumesc mult, voi sesiza ITM-ul.
Buna ziua,

Sunt salariat cu CIM pe perioada determinata (mai 2014 - octombrie 2015) la o societate comerciala tip SRL. Nu am primit salariul pe luna iulie 2014.
Care sunt pasii legali pentru a recupera/primi acest salariu ? Conform CIM, el trebuie platit in primele 15 zile ale lunii urmatoare.
Pasul 1 - ITM ?
Pasul 2 - mai exista mediere ?
Pasul 3 - instanta ?

Cu multumiri,
Asa cum spuneam mai sus, am depus preaviz lung pentru a imi putea preda lucrarile aflate spre final. Scurtarea timpului oficial de lucru si, implicit, a salariului ma vor forta sa lucrez tot mult, dar la neoficial. Sper sa fie intelepti si sa ia decizia mea de plecare ca un semn civilizat de despartire.
Multumesc de mesaj. Eu am depus preavizul si, consider eu, am fost generos acordand maximul legal deoarece as fi putut depune un preaviz scurt in conditiile neplatii unor salarii restante. In fine, pentru a mi se da preaviz, ar trebui sa am bube mari, ceea ce nu e cazul.
Multumesc mult.
Buna ziua,

In perioada de preaviz, mi se poate propune/impune reducerea timpului de lucru si a salariului ?

Cu multumiri,
Răspuns la discuția Act adițional la C.I.M.
Vă mulțumesc mult.
Administratorul unei societăți specializate în managerierea de proiecte pe fonduri europene intenționează să propună salariaților semnarea unui Act Adițional la CIM prin care aceștia să fie de acord cu plata salariilor atunci când vin rambursările, adică teoretic din 3 în 3 luni (dacă nu se solicită clarificări, dacă nu apar întârzieri la plată etc.). Există vreun temei legal pentru propunerea lui ?